Mireijas Matjē koncerts jau rīt

Godinot mākslinieci, Frankofono valstu vēstnieku grupa rīkoja pieņemšanu ceturtdien, Francijas vēstniecības rezidencē.

Pēc uzvaras kādā no dziedāšanas konkursiem 19 gadu vecumā Mireija Matjē tika uzaicināta piedalīties tolaik slavenā televīzijas šovā, kas padarīja dziedātāju slavenu ne tikai Francijā, bet arī daudzās citās pasaules valstīs. Savas ilgstošās muzikālās karjeras laikā viņa izpildījusi ļoti plašu repertuāru, un sniegusi koncertus visplašākajai auditorijai neskaitāmās valstīs. Viņas albumi ir pārdoti vairāk nekā 130 miljonos eksemplāru.

Mireijas Matjē viesošanās Rīgā šogad sakrīt ar Frankofonijas dienu Latvijā aizsākumu. Katru gadu martā Austrijas vēstniecība, Beļģijas Karalistes vēstniecība, Čehijas Republikas vēstniecība, Francijas vēstniecība, Francijas institūts, Grieķijas vēstniecība, Moldovas vēstniecība un Šveices vēstniecība kopīgi rīko dažādus kultūras pasākumus franču valodas un frankofonās kultūras popularizēšanai Latvijā.

Šī gada Frankofonijas dienas ir veltītas frankofonai sievietei. Mireija Matjē ar savu daiļradi lieliski apliecina frankofonijas vērtības, proti, cieņu pret citu tautu kultūru un dialogu starp tām. Māksliniece ir uzstājusies kopā ar citiem slaveniem frankofoniem izpildītājiem, ļaujot izskanēt pasaulē franču valodai kā daudzveidīgo frankofono kultūru vienotājai.

3

TOP Komentāri

avatar
3 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Anonīms
Viesis
Anonīms
Anonīms
Viesis
Anonīms
Anonīms
Viesis
Anonīms