Hoijeres namā aizvadīta vēl viena “Skursteņslauķu diena”

Sestdien, 6. aprīlī, Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu nams” ļoti kuplā skaitā bija sanākuši interesenti uz “Skursteņslauķu dienu”, lai piedalītos sarunās ar skursteņslauķiem, apmeklētu šķirnes kaķu izstādi muzeja pagrabstāvā un klausītos lustīgā mūzikā Ērika Zepa izpildījumā.

“Skursteņslauķu dienā” klātesošajiem bija iespēja vērot vēsturiskā nama manteļskursteņa dūmvada apkopi, fotografēties ar skursteņslauķiem un uzdot sev interesējošus jautājumus. Jau pagājušogad, kad Hoijeres namā notika “Skursteņslauķu diena”, apmeklētāju interese bija negaidīti liela, un tāda tā bija arī šogad.

Skursteņslauķi Hoijeres namā bija sabraukuši no dažādām Latvijas vietām  – Dainis Kreināts no Liepājas, Gatis Matisons no Rīgas, Jānis Andersons no Aizkraukles, Līga Ondzule no Skrīveriem, Raitis Zariņš no Alūksnes un viesis no kaimiņvalsts – Audrius Bloskis no Lietuvas.

Vienlaikus ar skursteņslauķu rosīšanos, Hoijeres nama pagrabstāvā bija iespēja aplūkot šķirnes kaķu izstādi, ko rīkoja Latvijas Felinoloģiskā asociācijas “Felimurs” valdes locekle, šķirnes kaķu audzētāja Nellija Ungure. Gan lieli, gan mazi Hoijeres nama apmeklētāji priecājās par iespēju samīļot dažādo kaķu šķirņu pārstāvjus un aprunāties ar kaķu audzētājiem.

Foto reportāža: Marta Kalēja, OHM.lv

TOP Komentāri

avatar