“Tele2” ik mēnesi bloķē 100 000 īsziņu, ko izsūta troļļu fermas un boti

Multipakalpojumu uzņēmums “Tele2” katru mēnesi bloķē aptuveni 100 000 krāpnieciska rakstura īsziņu. Pateicoties drošības filtriem, tiek bloķētas gan sistēmu īsziņas, kuras ģenerē boti jeb automatizēti rīki, gan arī īsziņas, kuras rada “troļļu fermas”.

Kā atzīmē “Tele2”, īsziņas tiek savlaicīgi bloķētas, pateicoties klientu aktīvai iesaistei, kuri pārsūta aizdomīga rakstura īsziņas uz bezmaksas numuru 1677. Pārsūtot īsziņas uz šo numuru, automatizēta drošības sistēma tās izanalizē, un, konstatējot krāpnieciskas pazīmes, tās tiek bloķētas un citi klienti vairs nesaņem.

“Pasaulē mobilo sakaru operatori meklē dažādus tehnoloģiskos risinājumus, kā ierobežot krāpnieku darbības, taču liela loma ir arī pašiem cilvēkiem, jo drošības risinājumi ne vienmēr spēj operatīvi reaģēt uz dažādiem krāpnieku jaunievedumiem. Tieši tādēļ sadarbībā ar Zviedrijas kolēģiem esam ieviesuši drošības risinājumu ar bezmaksas numuru 1677, kas ar mūsu klientu palīdzību spēj savlaicīgi pamanīt un novērst krāpniecisku īsziņu izplatīšanos,” stāsta “Tele2” drošības nodaļas vadītājs Mārtiņš Melnis.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar