Cietais disks – digitālais atmiņu albums

Ārējā atmiņa jeb cietais disks šobrīd kalpo ne tikai kā palīgs darbā ar lielu failu apjomu, bet daudziem glabā svarīgāko atmiņu albumu ar fotogrāfijām un video failiem no zīmīgākajiem dzīves brīžiem. Lai dati būtu drošībā un darbs ar tiem būtu pēc iespējas ērtāks, svarīgi izvēlēties uzticamu, ietilpīgu un īstajam mērķim atbilstošu cieto disku. Kā veikt pareizo izvēli, dalās fotogrāfs Kārlis Buškevics.

Kā cilvēks, kurš diendienā strādā ar apjomīgiem failiem, zinu, cik svarīga ir darba tehnika, tās sniegumus un ātrums. Gan darba fotoattēlu uzglabāšanai, gan ģimenes bilžu arhīvam izvēlos Samsung T7 Shield ārējo cieto disku. Īpaši braucienos uz ārzemēm, kur labprāt dodos garos pārgājienos un nakšņoju pie dabas, novērtēju ierīces kompakto izmēru, noturību pret triecieniem, putekļiem un mitrumu, kā arī ērto savienojumu ar dažādām līdzi paņemtajām ierīcēm, lai droši uzglabātu iemūžinātos materiālus,” stāsta Kārlis.

Izvēlies SSD diska veidu

Pirmkārt, meklējot SSD disku, novērtējiet, kam ierīci plānots izmanot. Cik daudz datu vēlaties tajā glabāt, ar kādu ātrumu tiem piekļūt un ar kādām jau esošajām ierīcēm to plānots savienot.

Viens no universālākajiem ierīču veidiem ir ārējie SSD cietie diski ar USB interfeisu. Izvēloties šāda tipa disku, jāpārliecinās vai datoram ir USB 3.0 savienojums, kā arī vai izvēlētajam diskam un datoram ir vienāds interfeiss. Tas nav obligāti, taču šāds savienojums nodrošinās lielāku datu pārraides ātrumu. Ja datora modelis ir vecāks, tam piemērotāks būs USB 2.0 savienojums. Turklāt dažiem SSD modeļiem failus iespējams pārsūtīt arī bezvadu režīmā, izmantojot Wi-Fi.

Tirgū pieejami arī universāli produkti, kā piemēram, Samsung T7 Shield. To var viegli savienot ar visdažādākajām ierīcēm, kuras tiek izmantotas ikdienā. Sākot ar Windows un macOS ierīcēm līdz pat viedtālruņiem un dažādām spēļu konsolēm, jo T7 savietojams gan ar USB 3.0, gan 2.0.

Atrodi piemēroto diska ietilpību

Ja izvēlēts diska veids, nākamā lieta, kam jāpievērš uzmanība, ir atmiņas ietilpība. Ārējiem cietajiem diskiem tā svārstās no 10 GB līdz pat vairākiem TB. Ja meklējat ierīci, kas piemērota dokumentu, fotoattēlu vai citu failu pārsūtīšanai no vienas ierīces uz otru, optimāla ir ierīce ar pāris desmitiem GB lielu atmiņu. Tas ir pietiekami, lai uzglabātu tūkstošiem fotoattēlu vai vairākus simtus video, kas uzņemti ar viedtālruni.

Bet, ja strādājat ar īpaši lielu datu apjomu, filmējat apjomīgus video ar profesionālu aprīkojumu, iesakām izvēlēties SSD disku ar vairāku TB ietilpību. Piemēram, jaunākie T7 Shield pārnēsājamie cietie diski pieejami gan ar 1 TB, gan ar 2 TB atmiņu, kas piemēroti pat tik apjomīgiem materiāliem kā – vairāku stundu gariem 8K kvalitātes video un tūkstošiem augstākās kvalitātes fotoattēliem.

Atceries, ka glabājot datus ārējā cietajā diskā, varēsi ne tikai tos ērti paņemt līdzi un ar tiem dalīties draugiem, kolēģiem vai klientiem, bet arī ievērojami atslogosi savu datora atmiņu, līdz ar to dators strādās raitāk un darbs būs ērtāks,” dalās fotogrāfs.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar