Tuvojas 12.Lielais labdarības robežtirgus

Jau tradicionāli Robežtirgus ideja un mērķis ir labdarība, un tirgū iegūtie līdzekļi par tirdzniecības vietu nomu, loteriju un labdarības desiņām tiek atvēlēti kādam konkrētam mērķim. Valkas un Valgas pašvaldību vadītāji un pārstāvji, tiekoties ikmēneša sanāksmē, 3.martā, vienojās šī gada tirgus ieņēmumus ieguldīt unikālu šūpoļu uzstādīšanā uz Valkas – Valgas robežas.  Šūpojoties būs iespēja vienā mirklī pabūt abās valstīs.

Pirmo reizi Robežtirgus vēsturē notiks konkurss gaļas ražotājiem jeb „1.Starptautiskais desu festivāls”. Desu un žāvējumu kvalitāti vērtēs žūrija, un apmeklētājiem būs iespēja nogaršot ražotāju gardos izstrādājumus. Konkurss norisināsies trīs kategorijās, kur atsevišķi tiks vērtēti uzņēmumi, kas ražo pārtiku, mājražotāji, kā arī amatieri. Desu un žāvējumu konkursā tiks noteikti laureāti un pasniegti apbalvojumi šādās nominācijās – „Gardākā”, „Cēlākā” un „Ekoloģiskākā”.

Arī šogad apmeklētājus iepriecinās daudzveidīga kultūras programma – uz skatuves spēlēs ansambļi un vietējie izpildītāji. Būs sporta aktivitātes, loterija. Pasākuma vadītāji programmu pieteiks gan latviešu, gan igauņu valodās.

Valkas tūrisma informācijas biroja vadītāja Anita Tannenberga informē, ka dalībai Robežtirgū ir pieteikušies jau divi pirmie tirgotāji – viens no Lietuvas, Paņevēžas, bet otrs – no Igaunijas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar