Nakts ekspedīcija Jūrmalā sajūsmina tūkstošiem apmeklētāju

Bērni ar aizrautību aktīvi darbojās un izklaidējās pie Pepijas Garzeķes, cepot pankūkas, rotājot konfekšu kokus, ceļot debesīs Balto Zirgu, nobaudīt “Deviņ-Pepiju” spēka dziru, kā arī sacenšoties grīdas beršanā un zeķu staipīšanā. Atraktīvās Pepijas aktivitātes bija radījusi māksliniece Agnese Bule. Ciemojoties pie Maksa un Morica, bērni grieza nedarbu karuseli, izvērtēja un pārvērta savus nedarbus. Dzintaru mežaparkā pasaku naktī bija uzburts arī baseins, kurā apmeklētāji makšķerēja zelta zivtiņas, izstāstot tām savas vēlēšanās. Mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas radītajā košajā džungļu pasaku valstībā ģimenes fotografējās, jautrojās un dejoja ar Maugli un citiem džungļu iemītniekiem.

Nakts ekspedīcijas laikā darbojās arī Gribulīšu nakts tirgus, savus trikus demonstrēja dažādi supervaroņi. Tāpat drosmīgākie un dziedošākie apmeklētāji kāpa uz skatuves un šūpuļdziesmu studijā ierakstīja savas mīļākās šūpuļdziesmas. Vakara noslēgumā uzstājās Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris un izpildīja tautā labi zināmas šūpuļdziesmas iepriecinošā, ne iemidzinošā interpretācijā.

Pasākuma mākslinieciskais vadītājs, Jūrmalas kultūras centra direktors Agnis Kristvalds ir gandarīts, ka pērn aizsāktā tradīcija – unikāla formāta pasākums ģimenēm – guvusi tik lielu atsaucību. “Pasākumu rīkojam otro gadu un redzot, kā tas sajūsmina ikvienu apmeklētāju, vēlamies, lai tas kļūtu par ikgadēju tradīciju. Vienreiz gadā Jūrmalā uzburam bērniem unikālu pasaku valstību, ļaujot palikt nomodā ilgāk nekā parasti, piedzīvot un arī aktīvi līdzdarboties īstās, dzīvās pasakās.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar