Rīgā svētdien iespējama strauja apledojuma veidošanās

Tiek prognozēts, ka naktī no sestdienas, 10. februāra, uz svētdienu, 11. februāri, paaugstinoties gaisa temperatūrai, Rīgā gaidāma atkala jeb sasalstošs lietus. Atkalas laikā visiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt piesardzīgiem, jo ledus kārta uz ietvēm un brauktuvēm veidojas strauji, un, turpinoties lietum, arvien no jauna. Iedzīvotājiem atkalas laikā jārēķinās, ka ietves un brauktuves būs slidenas.

Ielu un ietvju uzturētāji ir gatavi veikt brauktuvju un ietvju kopšanas darbus, atbilstoši laikapstākļiem. Teritoriju uzturēšanas noteikumi Rīgā ļauj atkalas laikā ietvju kaisīšanai izņēmuma kārtā izmantot tīru sāli, lai pa ietvēm iedzīvotājiem būtu drošāk pārvietoties. 

Uzturētāji ir gatavi veikt brauktuvju un ietvju kopšanas darbus, atbilstoši laikapstākļiem. Teritoriju kopšanas un uzturēšanas noteikumi Rīgā ļauj atkalas laikā izņēmuma kārtā ietvju kaisīšanai izmantot tīru sāli, lai uz ietvēm iedzīvotājiem būtu drošāk pārvietoties. Tomēr jārēķinās, ka arī tīrs sāls apledojuma veidošanos sasalstoša lietus laikā pilnībā novērst nevar.

Autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgi trešās kategorijas jeb mazākās apkaimju ielās, kur var veidoties apledojums. Nepieciešamības gadījuma šīs kategorijas ielās brauktuvju kaisīšanu veiks ar smiltīm.

Rīgas pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt īpaši uzmanīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Ārtelpas un mobilitātes departaments brīdina, ka tā dēvētais “melnais ledus” visstraujāk var veidoties uz tiltiem un pārvadiem.

Ielu posmi, kur pie mainīgas gaisa temperatūras pastiprināti veidojas apledojums:

Malienas iela (no Juglas ielas līdz Hipokrāta ielai);

Juglas iela (no Pāles ielas līdz Brīvības gatvei);

Hipokrāta iela (no Malienas iela līdz Gaiļezera ielai);

Biķernieku iela (no Hipokrāta ielas līdz Juglas ielai);

Dzelzavas iela (no Ulbrokas ielas līdz Lielvārdes ielai);

Skanstes iela;

Brīvības gatve (no Juglas ielas līdz Jaunciema gatvei);

  1. Novembra krastmala;

Tērbatas iela;

Krišjāņa Barona un Pērnavas ielu krustojumā;

Daugavgrīvas šoseja;

Kleistu iela;

Kurzemes prospekts;

Anniņmuižas bulvāris;

Jaunciema gatve (no Jaunciema kapiem līdz Juglas kanālam);

Meža prospekts (no satiksmes pārvada līdz Ezermalas ielai);

Maskavas iela (no Dārziņiem līdz pilsētas robežai);

Bauskas iela;

Zolitūdes iela;

Satiksmes pārvads pār Meža prospektu;

Gustava Zemgala gatves (iepriekš Vairoga) satiksmes pārvada turpinājums;

Dienvidu tilta otrās kārtas estakādes (1.josla abos virzienos posmā starp Slāvu satiksmes pārvadu un Lubānas ielu abos virzienos);

Satiksmes pārvads pār dzelzceļu Slāvu ielā abos virzienos;

Dienvidu tilta pirmās kārtas estakādes virs Krasta un Maskavas ielām;

Vanšu tilta uzbrauktuve/nobrauktuve pilsētas pusē;

Jūrmalas gatves satiksmes pārvads;

Satiksmes pārvads pār Kārļa Ulmaņa gatvi virzienā uz lidostu;

Gājēju tiltiņš pār Kārļa Ulmaņa gatvi Gramzdes ielā;

Gaisa un Brasa satiksmes pārvadi;

Buļļupes tilts – uzbrauktuve Daugavgrīvas virzienā

Par bīstamām situācijām pilsētas ielās iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600, rakstot uz rdsvc@riga.lv.

Atgādinām, ka šoziem pašvaldība nodrošina ietvju tīrīšanu un kaisīšanu 1,5 m platumā Rīgas centrā un pie noslogotākajām ielām citur pilsētā. Pie mazākām apkaimju ielām ietvju kopšana tāpat kā iepriekš jānodrošina piegulošo teritoriju saimniekiem. Lai pārliecinātos, kuras ietves šajā ziemā kopj pašvaldība, aicinām ielūkoties kartē pašvaldības mājaslapā riga.lv.

Iedzīvotāji, kuru nekustamajiem īpašumiem piegulst ietves, var saņemt 50 kg bezmaksas smilts ietvju kaisīšanai. Tas attiecas arī uz iedzīvotājiem, kuru īpašumi atrodas pie ietvēm, kuras šajā ziemā tīra un kaisa pašvaldība. 

Viss aktuālais par ziemu Rīgā vienuviet riga.lv/ziema.

Foto: Rīgas dome

TOP Komentāri

avatar