Audiokvartāls izdod jaunu dziesmu “Tu nāc no Latvijas”

“Audiokvartāls” priecājas paziņot par jaunas dziesmas izdošanu, kas ir veltīta Latvijai. “Tu nāc no Latvijas” radīta kopā ar dzejnieku Martu Pujātu un tā atgādina par cilvēku lepnumu un mīlestību pret savu valsti, neatkarīgi no atrašanās vietas.

“Dziesmas piedziedājums tapa pirms 3 gadiem. Pēdējā pusotra gada laikā sanāca vairāk paceļot, kā arī pirmo reizi izbraukt ārpus Eiropas. Atgriežoties atpakaļ, nejauši atvēru Ojāra Vācieša dzejoli “Dzimtene”, no kura rindām radās panta melodija. Sākotnēji dziesmu vēlējāmies izdod tieši Vācieša 90 gadu dzimšanas dienā, tomēr izlēmām nogaidīt. Kaut arī pats dzejolis beigās nav dzirdams dziesmā, tas ir atstājis savu nospiedumu gala rezultātā”, stāsta grupas solists Ivars Ozoliņš.

Dziesmai tapis arī videoklips, kurš apvieno vairākas paaudzes. Jaunākajam videoklipa varonim ir 5 gadi, bet vecākajam 91. Klipā grupa ar 1988. gada RAF busiņu dodas ciemos pie tautiešiem. Tāpat mūzikas videoklipu ir papildinājuši latvieši, kas ceļo vai dzīvo ārzemēs. Tas norāda uz to, ka latviešu identitāte un mīlestība pret Latviju ir pārnesama un dzīvo ne tikai valsts robežās. Videoklips veidots sadarbojoties ar Kilometre Films Works un Enammo.

Šī dziesma un videoklips noteikti ir lielisks veids, kā savienot latviešus visā Pasaulē un veicināt lepnumu par Latviju. Tas ir kā skaists atgādinājums par to, kas mums visiem ir kopīgs – mīlestība pret mūsu dzimteni, neatkarīgi no tā, kur mēs esam.

Grupa “Audiokvartāls” dibināta 2014. gadā, tās sastāvā spēlē Ivars Ozoliņš, Arnis Ozoliņš un Māris Skrodis.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar