Dziedātāja Ilze Rijniece laidusi klajā jaunu singlu

Dziesma “Dvēselīte” tapa 2017. gadā deju izrādes “Vēja stāsts” (režisors/horeogrāfs Juris Gogulis) ietvaros. Šī izrāde bija skaists notikums visiem – gan tās veidotajiem, gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Izrāde ir teika par pasaules rašanos – kā jūra satikās ar mežu. Uzvedumā tiek apdziedāta mīlestība, kas radusies starp jūras puisi un meža meitu. Lai arī bailes, nesapratne un cīņa stājas abu valstību ceļā, visa atrisinājums ir mīlestība. Šis uzvedums atklāja ne tikai to, kā satiekas jūra un mežs, tajā lieliski apvienojās arī mūzika un deja, radot visiem iesaistītajiem patiesas emocijas un prieku. 

Dziesma “Dvēselīte” ir gan mīlestības piepildījums, gan izrādes dvēselīte. Uzvedums ir pagājis, bet tuvās draudzības saglabājušās. “Atceros to dienu, kad dziesma tapa. Biju mūzikas akadēmijas vienā no gaišākajām telpām. Mūzika un vārdi pie manis atlidoja kā lakstīgala. Pirmais ieraksts, ko uzreiz iedziedāju telefonā, joprojām šķiet visemocionālākais.” stāsta dziesmas autore Ilze Rijniece.

“Izrādes laikā mūziķi atradās aiz dejotājiem. Šīs dziesmas laikā novēroju asaras viņu acīs. Tik patiesi, mīļi un sirsnīgi. Enerģija, kas viscaur plūda starp mums, ir neaprakstāma. Pirmo reizi pieredzēju, ka tik daudz cilvēki reizē dziļi izjūt manu mūziku. Tagad, dziedot šo dziesmu, domāju par savu 3 gadīgo krustmeitiņu, kura patiešām ir mazā Dvēselīte. Tik starojoša, priecīga un sirsnīga.” tā Ilze Rijniece.

Paldies mūziķiem, paldies dejotājiem, paldies idejas autoram Jurim Gogulim!

“Šī ir dziesma, pie kuras izrādes laikā cilvēku acīs bija manāmas pirmās asaras. Arī manās. Aizkustināja.” atceras Juris Gogulis, izrādes horeogrāfs, idejas autors.

Izrādes tapšanu ar sirsnību atceras visi, kas bija tajā iesaistīti – arī dejotāji un mūziķi. “ Tāda silta sajūta apvijas apkārt kā bērnībā, kad mamma pie krāsns sasilda segu un nākt Tevi apsegt – gribas dot no sirds, just tā, ka acīs asaras, radīt, līdz elpa aizraujas, un būt labākam kā jebkad Man ļoti patīk – aizkustina, ievelk citā pasaulē un uzdzen patīkamas skudriņas un smaidiem pilnas atmiņas.” Anda Zaremba, dejotāja. “Dejot ar mīlestības pilnu sirdi, jo partneres acīs redzi brīnumdzirksti kā pateicību Dievam par to, ka esi šajā pasaulē un tu aiz sevis atstāsi kādu, kas to mīlēs tikpat ļoti kā tu.” Rūdolfs Cīrulis, dejotājs. “Vienmēr patīkami strādāt mierīgā un brīvā gaisotnē kopā ar saprotošiem un atbalstošiem kolēģiem.” Kate Lasmane, flautiste.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar