Grupa “MADARA” radījusi veltījumu Latvijai svētkos

Trīs meiteņu grupa “MADARA” radījusi patriotisku sveicienu Latvijai dzimšanas dienā. Tas saucas “Māras zeme II” un vēl vērienīgāka skanējuma radīšanai tapis paplašinātā sastāvā.

Jaunā singla mūzikas un vārdu autore ir čelliste un dziedātāja Madara Fogelmane. Tas tapis turpinot veiksmīgo sadarbību ar studijas “White Wide Production” producentu Jāni Narbutu un piedaloties gan pastāvīgajām grupas dalībniecēm – čellistei Ernai Daugavietei un kontrabasistei Undīnei Adelei Bergai, gan bundziniekam Tomam Kagainim un dūdiniekam Jurim Lipsnim. Dziesmu producējusi pati tās autore.

Dziesma “Māras zeme” tika izdota jau 2020. gadā, taču tagad tapusi jauna, muzikāli vērienīgāka versija ar plašāka mūziķu sastāva iesaisti. Dziesmas aranžijas tapšanā savulaik piedalījās arī grupas “DAGAMBA” mūziķis Valters Pūce. Tagad tapis jauns patriotiskās dziesmas skanējums, piešķirot tai lielāku jaudu un pievedot klausītāju vēl tuvāk dziesmas patiesajai būtībai.

“Mūsu senču pasaules redzējumā Māra ir zeme,” saka Madara Fogelmane. “Viņas gādībā ir visa redzamā, sataustāmā pasaule. Mīļums un svētums ir galvenās Mārai piedēvētās īpašības, viņa ir dzīvības radītāja un auklētāja. Māra darbojas kā fiziskās pasaules veidola saglabātāja. Kad tā tiek izjaukta pa daļām, tieši Māra ir pasaules atpakaļsalicēja un atjaunotāja.”

Ar šo dziesmu grupa ne tikai nodod sveicienu savai dzimtenei svētkos, bet arī aicina cilvēkus atgriezties pie dabas un mīlēt visu dzīvo. Meitenes uzsver, ka laikos, kad citam pret citu tiek pacelti ieroči, esam aizmirsuši cilvēka patieso sūtību uz šīs zemes, kas ir mīlēt un cienīt. Piesaucot Māru, Madara, Erna un Undīne lūdz viņai svētību pār mūsu zemi Latviju un arī pārējo pasauli.

“Manā mūzikā katram vārdam ir nozīme, katrai skaņai, vibrācijai,” uzsver Madara. “Šī nav tikai dziesma. Tā ir kā rūpju pilno, bet ar cerību piepildīto cilvēku himna par mūsu mājām, zemi un mieru pasaulē, jo es mīlu savu zemi – Latviju!”

Madara Fogelmane ir jelgavniece, kura čella spēli apguva Amsterdamas Mūzikas konservatorijā un Briseles Karaliskajā konservatorijā. Viņa sacer un izpilda dziesmas gan latviešu, gan angļu valodā un veido arī tautasdziesmu apdares. Madara strādā arī par čella mūzikas pedagoģi Saldus mūzikas skolā.

Erna Daugaviete ir čelliste un skaņu režisore, kura sadarbojas ar dažādu stilu mūziķiem. Kā čelliste viņa pabeigusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas bakalaura grāds iegūts kā skaņu režisorei. Erna ir gan grupas “MADARA”, gan “Rihards Lībietis Orchestra” pamatsastāvu dalībniece.

Undīne Adele Berga specializējas akadēmiskajā kontrabasa spēlē, taču paralēli papildina iemaņas arī citos mūzikas stilos. Viņa pabeigusi Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolu un studē kontrabasa spēles mākslu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Muzicējusi arī Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar