Artūrs Snips ar „Rīgas portfeli”

Apgāds Literatūras KOMBAINS tikko laidis klajā rakstnieka, publicista, scenārista un vairāku grāmatu autora Artūra Snipa vēsturisku, filozofisku un vienkāršu notikumu stāstu krājumu „Rīgas portfelis”.

Artūrs Snips dzimis 1949. gada 4. martā izsūtīto ģimenē. Tālajā Krasnojarskas novada, Taimiras nacionālajā apgabalā, Hatangā. No izsūtījuma atgriezies Latvijā vien 1958. gadā. Mācījies Vecpiebalgas un Galgauskas pagastskolās, vēlāk Rīgas politehniskā institūta Automātikas un skaitļošanas tehnikas fakultātē.

Viņš raksta, nē, viņš dzīvo par Latvijas likteni domājot, gluži kā savulaik tālajā 1986. gadā viņš kopā ar Daini Īvānu nostājās pret Daugavpils HES projekta īstenošanu laikrakstā Literatūra un Māksla publicējot rakstu sēriju „Par Daugavas likteni domājot”, panākot šī projekta apturēšanu.

Grāmatā „Rīgas portfelis” tālajā Hatangā dzimušā Artūra Snipa paustajā nepārprotami jūtams autora latvietības gēns, kurā iesūcies Sibīrijas izsūtīto sīkstums, viņa dziļā un pamatīgā sakņošanās Latvijas zemē un tautā. Leģionāra atstātās piezīmes, čečeni, Kaukāzs, padomju propogandas mašinērija, Maskavas literāro kursu laiks, dažādi publicistikas materiāli, intervijas.

„Artūra Snipa dzīves karte ir bagāta! Minēšu dažas pieturvietas: inženieris, domātājs, diplomāts, dēkainis, paradoksu meistars, viņam piemīt sapņotāja un fantasta daba. Asais prāts, lieliska humora izjūta un nežēlīgais sarkasms veido Artūra Snipa Vēstījuma stilu. Artūrs Snips nekad nebūs „viens no daudziem”, bet vienmēr Pats sava ceļa gājējs!”

Alberts Bels

2020. gada 27. Aprīlī, Rīgā, Āgenskalnā

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar