Rīgas ielās bīstamās bedres likvidētas gandrīz 18 tūkstošu kvadrātmetru platībā

Rīgas ielās bīstamo bedru likvidāciju turpina veikt 19 brigādes un šajā ziemas sezonā jau salaboti 17 571 m2 ielu seguma. Šonedēļ satiksmei bīstamo bedru likvidāciju veic, izmantojot arī karstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju, jo to ļauj laika apstākļi. Par bīstamām bedrēm Rīgas ielās iedzīvotāji aizvien aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600.

Bedru veidošanos ietekmē vairāki faktori – laikapstākļi, satiksmes intensitāte un ielas seguma stāvoklis. Likvidācijas darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas. Bedres visstraujāk veidojas ielu posmos, kur uz brauktuves izveidojušies defekti un plaisas. 

Vienas no kritiskākajām vietām pilsētā ir tās, kurās pagājušajā vasarā netika veikti plānotie seguma nomaiņas darbi – Biķernieku iela, Cēsu iela, Jaunciema gatve, Mīlgrāvja iela, un Mīlgrāvja loki. 

Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra būs virs +5oC grādiem, pilsētā sāks plašākus ielas seguma remontus ar ierastajām tehnoloģijām – karsto asfaltu un asfalta vienlaidus ieklāšanu, kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj likvidēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet arī novērst mazāka izmēra defektus.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus par bedrēm un lielām peļķēm aicināti ziņot Satiksmes vadības centram, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600 vai rakstot uz rdsvc@riga.lv. Pagājušajā nedēļā Satiksmes vadības centrs par bedrēm vien saņēma 748 zvanus, kas vidēji ir aptuveni 110 zvani dienā.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar