Vēl tikai mēnesis, lai pieteiktu savu īsfilmu festivālam 2ANNAS

Vēl tikai līdz 1. decembrim Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS aicina iesniegt dažādu žanru īsa un vidēja garuma filmas Starptautiskajam īsfilmu konkursam, Baltijas īsfilmu konkursam, Starptautiskajam vidēja garuma filmu konkursam un Starptautiskajam bērnu un jauniešu konkursam. 

Kā ierasts, festivālā tiek meklēti režisori un filmas, kas savos darbos pārkāpj tehniskās un mākslinieciskās robežas un meklē jaunus izteiksmes veidus laikmetīgajā kino. Īpaši aicināti darbus iesniegt tieši Baltijas filmu veidotāji: šo valstu pārstāvjiem pieteikšanās ir bez maksas, turklāt sadarbībā ar kompāniju “BBRental” šī konkursa uzvarētāji saņems vērtīgu balvu tālākajai radošajai darbībai. Visas filmas sacentīsies par galveno balvu — “Zelta Annas” statueti —, savukārt uzvarētāji Baltijas īsfilmu konkursā un citās kategorijās, toskait labākās animācijas un labākās dokumentālās īsfilmas, saņems ģipša “Annas”. Filmas vērtēs starptautiska žūrija, bet bērnu un jauniešu īsfilmu kategorijā galvenie vērtētāji būs jaunie kino entuziasti. 

2ANNAS, vadošais īsfilmu festivāls Latvijā, 2023. gadā norisināsies jau 27. reizi. “Šī ir lieliska iespēja filmu veidotājiem, producentiem, filmu studijām, studentiem un etuziastiem ne tikai parādīt pēdējo divu gadu veikumu, bet arī kopīgi veidot platformu radošai izaugsmei, diskutēt ar industrijas pārstāvjiem un veidot jaunus kontaktus ar profesionāļiem no Eiropas un pasaules, tiekoties gan filmu seansos un industrijas dienās, gan neformālā gaisotnē dažādajos festivāla pasākumos un ballītēs,” norāda festivāla rīkotāji. 

Jau tradicionāli festivāls rīko arī tematiskas ārpuskonkursa programmas. 2023. gada fokusa programma būs “Ķermenis un miesa”. Festivāla komanda un pieaicinātie kuratori plāno aplūkot cilvēka ķermeniskās robežas, kā arī tādu mūsdienās aktuālu tēmu kā ķermenis un politiskā vara.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar