Dzejas performance “Dzejas Rupors.LIVE /// Saiet Sliedēs”

Pasaules dzejas dienas ietvaros 24. martā notiks īpaša radošās grupas “Dzejas Rupors” dalībnieku performance “Dzejas Rupors.LIVE /// Saiet Sliedēs” AS “Pasažieru vilciens” lasītavas vagonā. Imanta Ziedoņa muzeja iniciētā vilciena lasītava “Ceļā ar grāmatu” aties no Rīgas centrālās stacijas plkst. 12.30 uz Siguldu un plkst. 14.02 atpakaļ uz Rīgu.

“Dzejas Rupors.LIVE /// Saiet Sliedēs” programmā paredzēta ne tikai “Dzejas Rupora” autoru dzejas lasījumi, bet arī autoru sirdīm tuvākie dižgaru darbi. Kā ierasts, pasākums neformālā gaisotnē pulcinās priekus, smieklus un sagādās pārsteigumus. Lokomotīves vadītāja lomā iejutīsies dzejnieks Dainis Deigelis.

Par lasītavu vilcienā:

Lai mudinātu cilvēkus lasīt vilcienā un laiku ceļā pavadīt saturīgi, Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka projekta “Ceļā ar grāmatu” ietvaros sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un AS “Pasažieru vilciens” dīzeļvilciena sastāvā atklājusi pirmo lasītavu. Ar trīs grāmatu plauktiem un vairākiem desmitiem grāmatu aprīkotais vilciena sastāvs no 15. janvāra kursē visos dīzeļvilcienu maršrutos, dodot iespēju cilvēkiem visos Latvijas reģionos lasīt vilcienā.

Te VIDEO atskats no sarīkojuma “Dzejas Rupors. LIVE II”

Pasākuma laikā tiks filmēts un fotografēts, iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkos. Pasākuma informatīvais atbalsts: multinews.lv.

Informāciju sagatavoja: Maija Priedīte

Foto un video: Inga Nestere

TOP Komentāri

avatar