Sieviete, būdama 2,60 promiļu reibumā, nespēj parūpēties par savu zīdaini

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policija saņēma izsaukumu par kādu liepājnieci, kura atradās alkohola reibumā un nespēja parūpēties par zīdaini. Likumsargi ieradās notikuma vietā un informācijas apstiprinājās – sieviete atradās alkohola reibumā, tāpēc tika pieņemts lēmums bērnu nogādāt drošā vidē un pret sievieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process. 

Aizvadītās nedēļas nogalē, 29.oktobrī Valsts policijā saņemta informācija, ka Liepājā, Karostas mikrorajonā kāda daudzdzīvokļu nama sētā atrodas sieviete, kura, būdama alkohola reibumā, nespēj parūpēties par savu bērnu. 

Likumsargi ieradās notikuma vietā un sastapa zvanītāju un sievieti, kura bija acīmredzamā alkohola reibumā – viņa runāja neskaidri, grīļojās, kā arī no izelpas bija jūtama alkoholam raksturīga smaka. Savukārt bērnu ratiņos atradās piecus mēnešus vecs zīdainis. Veicot alkohola pārbaudi sievietes izelpā, konstatēts, ka viņa atradusies 2,60 promiļu reibumā. 

Valsts policija par notikušo informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kuri pārliecinājās par zīdaiņa veselības stāvokli. Ņemot vērā, ka sieviete nespēja parūpēties par savu bērnu, likumsargi par notikušo informēja Sociālo dienestu un Bāriņtiesu, un Bāriņtiesas pārstāvji pieņēma lēmumu zīdaini ievietot audžuģimenē. Šobrīd sievietei ir atņemtas aizgādības tiesības jau par trim viņas nepilngadīgajiem bērniem.

Pret sievieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par šādu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro. Materiāli pēc piekritības tika nosūtīti Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājam, kurš nebija vienaldzīgs šajā situācijā un nekavējoties ziņoja policijai par notikušo. Tāpat policija arī turpmāk aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt par šādiem un līdzīgiem gadījumiem – arī, ja rodas aizdomas, ka kādā ģimenē bērns netiek pienācīgi aprūpēts vai viņam draud citas briesmas. Policija uzsver, ka viens no vecāku atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu dzīvību un drošību!

TOP Komentāri

avatar