Rīdzinieki 22. septembrī aicināti izmantot sabiedrisko transportu bez maksas

Noslēdzoties Eiropas mobilitātes nedēļai, piektdien, 22. septembrī, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti savām ikdienas gaitām Rīgā bez maksas izmantot sabiedrisko transportu.

Lai popularizētu sabiedriskā transporta lietošanu, vienlaikus samazinot privāto automašīnu satiksmes intensitāti, kā arī vides un gaisa piesārņojumu pilsētā, Eiropas mobilitātes nedēļas izskaņā, 22. septembrī, ikvienam būs iespēja izmantot Rīgas pašvaldības sabiedrisko transportu bez maksas.

Daudzviet Eiropā no 16. līdz 22. septembrim ar saukli “Taupi enerģiju” norisinās ikgadējā Eiropas mobilitātes nedēļa, kuras laikā iedzīvotāji aicināti pēc iespējas mazāk izmantot privātos transportlīdzekļus, tādā veidā popularizējot videi draudzīgu transportlīdzekļu lietošanu un samazinot emisiju un piesārņojuma apjomu pilsētās.

Eiropas mobilitātes nedēļas gaitā šogad Rīgā notika vairāki tematiskie pasākumi un diskusijas, lai pievērstu sabiedrības uzmanību sabiedriskajam transportam, elektriskajam autotransportam, veloinfrastruktūrai, kā arī tehnoloģijām, ar kuru palīdzību var uzlabot pilsētvidi.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar