“Dzemdību nama fonds” uzsāk labdarības akciju

“Dzemdību nama fonds” uzsāk labdarības akciju “Ziedo mazuļiem – nākotnes talantiem!”. Labdarības akcija ilgs līdz gada izskaņai, un tās ietvaros iegūtos līdzekļus plānots izmantot, lai īstenotu fonda projektus, kuru mērķis ir atbalstīt jaunos vecākus un nodrošināt bērniem iespējami labāko dzīves sākumu.

Fonds dibināts 2019. gadā un kopš darbības uzsākšanas īstenojis jau vairākus projektus, padarot dzīvi labāku un drošāku gan mazuļiem, gan jaunajiem vecākiem, kā arī atbalstot Rīgas Dzemdību nama speciālistus viņu darbā. Atpazīstamākie fonda projekti ir autokrēsliņu noma dvīnīšu vecākiem, zīdīšanas konsultācijas jaunajām māmiņām Rīgas Dzemdību namā, kā arī moderna aprīkojuma iegāde jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai.

“Iepriekšējā gada labdarības akcija un tās rezultāti pierādīja, ka, apvienojot spēkus, varam palīdzēt līdzcilvēkiem – jaunajiem vecākiem – viņu dzīves nozīmīgākajā posmā, satiekoties ar savu mazuli. Mūsu mērķis ir rūpēties par to, lai ikviens bērniņš Latvijā piedzimst vesels un gaidīts drošā, stabilā vidē. Pirmajās mazuļa dzīves nedēļās vecāki saskaras ar virkni izaicinājumu, un ir būtiski  zināt, kur vērsties pēc palīdzības gan neskaidru jautājumu, gan pamatīgu sarežģījumu gadījumā. Un nepieciešamā palīdzība var būt ļoti dažāda – kādam tā var būt zīdīšanas konsultācija, kādam citam – auto krēsliņa bezmaksas noma, vēl kādam – rotaļu istabas iespējas vecākajiem bērniem. Mūsu mērķis ir dot jaunajiem vecākiem iespējami plašāko atbalstu,” saka Ainārs Ozols, Dzemdību nama fonda padomes loceklis.

Pērn, īstenojot labdarības kampaņu “Ziedot mazajiem – liela lieta”, tika savākti 12 265 EUR, kas izlietoti vairākām Dzemdību nama fonda iniciatīvam. Tika nodrošinātas 282 zīdīšanas konsultācijas jaunajām māmiņām. Tāpat kampaņas ietvaros saziedotie līdzekļi devuši iespēju ar vitamīnu un uztura bagātinātāju komplektiem atbalstīt un stiprināt ukraiņu jaunās māmiņas, kas Latvijā nonākušas kara dēļ. 

Arī šogad labdarības akcija norisināsies ar fonda partnera “Narvesen” atbalstu. Pateicoties “Narvesen” tirdzniecības vietu tīklam, ziedot varēs ziedojumu kastītēs visā Latvijā. Savukārt jau novembra izskaņā, iegādājoties karsto dzērienu īpaša Dzemdību nama fonda dizaina krūzītē, 0,03 EUR tiks novirzīti Dzemdību nama fonda atbalstam. 

“Ikviens bērns nes būtisku pienesumu šai pasaulei: viens būs skolotājs, kāds cits – ārsts vai politiķis, vēl kāds kļūs par pavāru vai pārdevēju. Šodienas mazuļi ir mūsu nākotnes sabiedrība, un ir svarīgi apzināties, ka mēs katrs šodien varam sniegt savu artavu, lai nākotnē dzīvotu drošā, tolerantā, iekļaujošā un spēcīgā Latvijā. Nepalikt vienaldzīgiem, bet atbalstīt, lai kopā kļūtu vēl labāki. Man ir patiess prieks un gandarījums, ka mēs kā uzņēmums varam palīdzēt piepildīt Dzemdību nama fonda mērķus un jau otro gadu turpināt šo lielisko draudzību!” uzsver “Reitan Convenience Latvia” (“Narvesen”) valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena.   

Akcijas laikā būs iespējams ziedot līdzekļus gan digitāli, izmantojot Dzemdību nama fonda vietni www.dznfonds.lv un portālu Mobilly, gan arī ziedojumu kastītēs “Narvesen” tirdzniecības vietās, bet no novembra beigām – iegādājoties karsto dzērienu “Narvesen” īpašā dizaina krūzītēs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar