Filmas “Nekur īpaši” tiešsaistes pirmizrāde Mājas kino

Kinoteātros demonstrētā filma “Nekur īpaši” piektdien, 5. novembrī piedzīvo savu tiešsaistes pirmizrādi Kino Bize Mājas kino. Iepriekš aizkustinošais kinodarbs ticis demontrēts kā Rīgas Starptautiskajā kino festivālā, tā arī piedzīvojis pasaules pirmizrādi Venēcijas kino festivālā, kur saņemta nominācija par gada labāko filmu. Tās notikumi stāsta par tēvu, kurš spiests savam dēlam atrast jaunu ģimeni, tomēr šis uzdevums izrādās grūtāks, nekā domāts.

Filmas galvenais varonis Džons, ko atveido britu aktieris Džeimss Nortons (James Norton), ir jauns tēvs, kurš dažādu dzīves līkloču dēļ viens pats audzina četrus gadus veco dēlu Maiklu. Veselības dēļ viņam drīz ir jāšķiras no sava bērna, tomēr līdz tam brīdim ir jāpagūst ne tikai atrast jaunas mājas un ģimene, bet arī jāatstāj mantojumā tik stipri dzīves ķieģelīši, lai tie spētu viņu balstīt visu atlikušo mūžu. Jauno vecāku meklējumi nav viegli īstenojami starp desmitiem dažādu ģimeņu piedāvajumiem, radot pēdējās dzīves dienas šaubu pilnas. Tomēr, neskatoties uz sarežģītajiem lēmumiem, Džons novērtē katru trauslo mirkli kopā ar dēlu, sniedzot rūpes un mīlestību.

Filmā var vērot pieklusinātas sajūtas un emocijas, kas tiek panāktas ar maziem skatieniem vai ikdienišķām, parastām nodarbēm mājās. Režisors Pazolīni izvēlējās aktieri Džeimsu Nortonu, jo vēlējās kādu, kurš varētu panākt daudz, darot maz. Viņš stāsta: “Džeimss to var, tehniski viņš ir lielisks. Kad teicu, ka vēlos sasniegt vēlamo filmā ar klusumu, viņš uzreiz saprata un paveica to, ko redzat – sajūtas bez aktierspēles. Tas ir grūti izdarāms.”

Džeims Nortons varētu pretendēt uz nākošā aģenta 007 jeb Džeimsa Bonda lomu, tomēr “Nekur īpaši” viņš atsedz sevi raksturlomā, kas ir tālu no noslēpumaina vīrieša melnā uzvalkā. Nortons atveido tetovējumiem klātu vientuļo tēvu, kas paralēli logu mazgāšanas darbiem cenšas dēlam atrast jaunu ģimeni.

Filma “Nekur īpaši” pieejama Kino Bize Mājas kino: www.kinobize.lv/jaunumi/majas-kino-nekur-ipasi 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar