Divi sievietēm piederoši uzņēmumi Latvijā saņem Visa grantu 10 000 EUR apmērā

Pasaules līderis digitālo maksājumu jomā Visa cenšas atbalstīt un radīt labākus apstākļus sievietēm – uzņēmējām, tāpēc jau otro gadu organizē grantu programmu She’s Next. Izvērtējot saņemtos pieteikumus, noteikti divi uzņēmumi Latvijā, kuri saņems 10 000 eiro finansējumu.

Šoruden jau otro gadu pēc kārtas sievietes – uzņēmējas, kurām pieder mazie uzņēmumi, varēja pieteikties grantu programmai Visa She’s Next. Programmas mērķis ir atbalstīt sievietes – uzņēmējas, kas attīsta savu biznesu, palielināt uzņēmumu atpazīstamību un uzlabot iespējas saņemt finansējumu. Ziemeļvalstu un Baltijas tirgum ir nozīmīgs Visa sniegtais atbalsts. Uzņēmums vēlas stiprināt indivīdus, biznesa vidi un sabiedrību kopumā šajos reģionos, lai veidotu iekļaujošāku un ilgtspējīgāku ekonomisko vidi. Latvijā grants ir piešķirts diviem sievietēm piederošiem uzņēmumiem. Katrs no tiem saņems 10 000 eiro un organizācijas Novatore biznesa mentoringu. Sadarbībā ar Luminor kopumā grants piešķirts sešiem uzņēmumiem Baltijā.

Lai varētu pieteikties granta saņemšanai, jābūt Latvijā reģistrētam uzņēmumam, kas darbojas jau vismaz gadu, tam bija jābūt ar fizisku vai digitālu atrašanās vietu, kā arī vismaz 51% uzņēmuma jāpieder sievietei. Šogad pieteikšanās noslēdzās 28. septembrī, un tika saņemts liels skaits pieteikumu no dažādām Latvijas vietām.

“Mēs – Visa – ticam iekļaujošas ekonomikas spēkam. Mazie uzņēmumi pēdējos gados ir saskārušies ar dažādām grūtām situācijām – izaicinošiem ekonomiskajiem apstākļiem, mainīgu patērētāju uzvedību un inflāciju. Esmu gandarīts, ka Visa She’s Next grantu programma, kas ir svarīga mūsu atbalsta sastāvdaļa sievietēm – uzņēmējām, var palīdzēt ar finansējumu un biznesa apmācībām. Priecājos, ka ir bijusi tik liela atsaucība jau otro gadu. Kā globāls digitālo maksājumu tīkls ar spēcīgu vietējo klātbūtni mēs piedāvājam zināšanas un rīkus labāku iespēju radīšanai arvien vairāk uzņēmējām un mazo uzņēmumu īpašniecēm,” saka Juha Sillanpaa, Visa Group vadītājs Somijā un Baltijā.

Vietējā žūrija, izvērtējot pieteikumus, pieņēma lēmumu Visa She’s next 2023 grantu piešķirt: 

Pupuchi

Zandas Ozolas un Kristīnes Ozoliņas dibinātais uzņēmums “Pupuchi” Jelgavas novada Dzirniekos specializējas inovatīvu grauzdētu pākšaugu uzkodu gatavošanā. Zandas radošā ideja ir veiksmīgi attīstījusies, liekot lietā Kristīnes apgūtās pārtikas tehnoloģiju zināšanas. Pēdējā laikā iegūtas vairākas nozīmīgas atzinības – nominācija “Gada līderis” konkursā “Sējējs” un trešā vieta konkursā “Eksporta un inovācijas balva”. Māsas vēlas attīstīt eksportu, iezīmējot uzņēmumam “Pupuchi” jaunu posmu.

Tu Tu Family

Ginta Drobiševska ir divu meitu mamma no Valmieras. Viņa izveidojusi zīmolu “Tu Tu Family”. Trīs gadu laikā Gintas uzņēmums radījis dažādus izglītojošus materiālus bērniem – uzdevumu grāmatas, printējamus materiālus, puzles un attīstošas spēles. Latvijā populārākā spēle ir “Magnētiskais alfabēts”, turklāt tā atzinību guvusi arī Igaunijā. Uzņēmuma mērķis ir ne tikai papildināt produktu klāstu, bet arī paplašināt eksportu. Kopīgās ģimenes aktivitātēs Ginta smeļas iedvesmu savam zīmolam, kas atspoguļo viņas mīlestību, aizrautību un interesi par bērnu attīstību un ģimeniskām vērtībām.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar