Dabas muzejs sagaidījis 105 000 apmeklētāju

Svētku laiks Dabas muzejā noritēja īpaši līksmās noskaņās, jo decembrī sveicām 2013. gada 105 000 apmeklētāju – Saniju Loretu Kalniņu. Desmit gadus jaunā skolniece no Siguldas uz muzeju atnāca ar savu mammu Līgu un vecāko māsu Ketlīnu. Līga Kalniņa pastāstīja, ka decembris katru gadu ir īpašs, jo meitas svin savas dzimšanas dienas. Kalniņu ģimeni ar pārsteiguma balvu iepriecināja muzeja direktore Skaidrīte Ruskule. Šogad, sazinoties ar Kalniņiem, muzejs uzzināja, ka astoņgadīgais brālis Lauris Mārtiņš jau ar nepacietību gaida braucienu uz Rīgu un muzeja apmeklējumu, kas ģimenei no Siguldas 2014. gadā būs bez maksas.

Latvijas Dabas muzejs ir viens no apmeklētākajiem muzejiem Latvijā un katru gadu lepojas ar ievērojamu viesu skaitu. Aizvadītajā gadā apmeklētāju skaits pārsniedzis 105 000.

Muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un rīkotos tematiskos pasākumus visbiežāk apmeklē skolēnu grupas un ģimenes ar bērniem. Īpašs prieks arī par individuālajiem interesentiem un tūristiem. Sagaidāms, ka ārzemniekiem interese par muzeju šogad būs īpaši liela, jo muzeja jaunā ekspozīcija „Dzintars laiku lokos” iekļauta Rīga 2014 pasākumu programmā.

Foto – LDM arhīvs

TOP Komentāri

avatar