“Rozā vilciens” aicina sievietes svinēt 8.martu katru mēnesi

Katru gadu vairāk nekā 1000 sievietēm Latvijā atklāj krūts vēzi. Jo laicīgāk šī slimība tiek atklāta, jo veiksmīgāk to iespējams ārstēt. Tāpēc Labdarības fonds “Rozā vilciens” uzsāk jaunu kampaņu “Svini 8. martu katru mēnesi!”. Kampaņa aicina sievietes katra mēneša 8. datumā veltīt uzmanību sev un savai labsajūtai un veikt arī krūšu pašpārbaudi. Kampaņa turpināsies līdz pat krūšu veselības mēnesim – oktobrim.

Mums nav jāgaida, ka citi mūs iepriecinās, vai jāprasa atļauja, lai atpūstos. Mēs pašas varam un drīkstam veltīt laiku sev, kad vien tas nepieciešams, un izdarīt kaut ko par prieku tikai sev. Jo tikai tad, ja mēs jutīsimies labi gan emocionāli, gan fiziski – būsim veselas,” kampaņas ideju skaidro labdarības fonda “Rozā vilciens” vadītāja Zinta Uskale.

Kampaņas vēstnese ir komiķe Džemma Sudraba, kura sociālos tīklos sveiks sievietes katra mēneša 8. martā jeb 8. datumā. Viņa izklaidējošā veidā arī atgādinās, cik svarīgi ir sievietēm neaizmirst par sevi un savu veselību un ik mēnesi veikt krūšu pašpārbaudi.

8. marts ir diena, kad visi atceras, ka sievietes ir svarīgas. No darba kolēģiem līdz pat mikroautobusa šoferim. Bet kas notiek pārējā laikā?! Laiks sievietēm ņemt savus svētkus un krūšu pašpārbaudi savās rokās,” Džemma skaidro, kāpēc 8. martam ir jābūt katru mēnesi.

Jaunā kampaņa aktualizē un turpina arī fonda kustības “#PUPKULTŪRA” pamatideju, uzsverot, ka rūpēm par sievietes labsajūtu un krūšu veselību ir jākļūst par populāru mūsu dzīvesveida un kultūras sastāvdaļu. Par godu kampaņai, sievietēm un krūtīm ir radīta īpaša T-kreklu kolekcija. Iegādājoties šos kreklus, ikviens var ziedot un atbalstīt tās sievietes, kuras ir skāris krūts vēzis.

TOP Komentāri

avatar