Aminata cep kārdinošu ābolu pīrāgu

Kas gan vēl labāk piestāv svētku noskaņai par ābolu un kanēļa smaržu! Dziedātāja Aminata pievieno vēl citas gardas un aromātiskas sastāvdaļas un kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski cep gardu ābolu pīrāgu savam basģitāristam Kristapam Ērglim. Aminata atzīst, ka gatavo diezgan reti, tomēr viss atkarīgs no tā, cik daudz dziedātājai ir brīva laika un kāds ir garastāvoklis. Visbiežāk viņa izvēlas to, ko var pagatavot ātri un viegli, piemēram, ieliek krāsnī lasi, sparģeļus un kartupeļus un pagatavo dārzeņu salātus. 

Ābolu pīrāgs

4 porcijas

Pagatavošanas ilgums – 90 minūtes

Izmaksas – 3,96 eiro

Nepieciešams

Mīklai:

150 g sviesta Rimi Smart; 

225 g miltu Rimi Smart; 

20 ml ūdens;

1 olas dzeltenums Rimi Smart un baltums mīklas apsmērēšanai;

šķipsniņa cukura;

šķipsniņa sāls.

Karamelei:

160 g cukura Rimi

30 g sviesta Rimi Smart

200 ml kafijas krējuma Rimi Smart

Pīrāgam:

500 g ābolu; 

1 mandarīns; 

1 tējk. malta kanēļa Rimi

1 ēdamk. miltu Rimi Smart.

Pasniegšanai:

vaniļas saldējums Rimi Smart.

Pagatavošana

Pagatavo mīklu, savienojot visas sastāvdaļas, cītīgi izmīci. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz vismaz 50 minūtēm.

Tikmēr gatavo karameli. Izkausē cukuru, pievieno sviestu un kafijas krējumu. Savāri viendabīgā karamelē, lej citā traukā un atdzesē. Sagriez ābolus bez serdes nelielos kubiņos un sajauc ar 2 ēdamkarotēm karameles un sulu no mandarīna.

Izrullē mīklu un ieklāj 23 cm tartes formā. Ar dakšiņu sadursti mīklu. Pildi tajā ābolus. Pa virsu no pāri palikušās mīklas izveido restīti vai kādu citu rakstu. Sakul olas baltumu un apsmērē mīklu. Cep 200 grādos 22–25 minūtes plauktā tuvāk cepeškrāsns apakšai. Pasniedz siltu ar saldējumu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar