Ar Bridžitas Bordo fonda atbalstu sterilizēs ielas kaķus Rīgā

Projektu atbalsta Bridžitas Bordo fonds (La Fondation Brigitte Bardot) no Francijas, ar ko „Dzīvnieku Draugs” sadarbojas jau piekto gadu. Projekta ietvaros šogad pēc programmas „noķer-sterilizē-atlaiž” (NSA) principiem Rīgā plānots sterilizēt 535 kaķus. Kopumā ar Bridžitas Bordo fonda atbalstu sociālajā veterinārajā klīnikā „Dzīvnieku Draugs” piecu gadu laikā sterilizēti 1570 bezpajumtes kaķi.

„Sadarbība ar Bordo fondu aizsākās 2013.gadā, kad kāds franču tūrists ieraudzīja nožēlojamā stāvoklī esošo ielas kaķu bariņu, kas mitinās pie vienas no slavenākajām Rīgas jūgendstila ēkām Alberta ielā, un paziņoja par to Bordo fondam. Meklējot sadarbības partnerus Latvijā, lai palīdzētu šiem kaķiem, Bordo fonds vērsās pie mums,” atminas patversmes un sociālās veterinārās klīnikas „Dzīvnieku Draugs” vadītāja Solvita Vība. „Ar Bordo fonda finansiālu atbalstu nodrošinājām Alberta ielas kolonijas sakopšanu – sterilizējām pieaugušos kaķus un sniedzām palīdzību slimajiem dzīvniekiem, un tā aizsākās mūsu ilggadīgā un produktīvā sadarbība,” stāsta Solvita.

„Dzīvnieku Drauga” klīnika ir pirmā sociālā veterinārā klīnika Latvijā, kas ne tikai īsteno bezpajumtes kaķu sterilizācijas projektus, bet arī sniedz ārkārtas bezmaksas veterināro palīdzību bezsaimnieka dzīvniekiem, savukārt trūcīgi cilvēki klīnikā var saņemt palīdzību saviem dzīvniekiem par pazeminātu maksu. „Dzīvnieku Draugs” sadarbojas ar Bridžitas Bordo fondu Francijā, Borisa un Ināras Teterevu fondu Latvijā un citām organizācijām. Dažādu projektu ietvaros pēdējo piecu gadu laikā „Dzīvnieku Draugā” sterilizēti 4524 ielu kaķi, bet veterināro palīdzību saņēmuši 2406 kaķi, suņi un citi dzīvnieki.

Programma „noķer – sterilizē – atlaiž” tiek pielietota visā pasaulē un ir atzīta par humānāko un efektīvāko ielas dzīvnieku kontroles metodi. Lai sterilizētos kaķus iezīmētu, tiem tiek nokniebts auss galiņš. NSA programmas ietvaros kaķi tiek ne tikai sterilizēti, bet arī apstrādāti pret iekšējiem un ārējiem parazītiem un vakcinēti pret trakumsērgu, tā pasargājot tos no bīstamām infekcijas slimībām.

Ar programmu „noķer – sterilizē – atlaiž” tiek novērsta nekontrolēta kaķu vairošanās un mazināta infekcijas slimību izplatība, turklāt sterilizētu kaķu urīns neož, līdz ar to dzīvnieki kļūst par patīkamākiem „kaimiņiem” pilsētvidē.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar