Aptauja: Atklātas Latvijas labākās darbavietas 2023. gadā vairākās kategorijās

Šodien, 10. aprīlī, svinīgā ceremonijā tika sveikti un apbalvoti Latvijā vērienīgākās  aptaujas “TOP darba devējs” uzvarētāji – aizvadītā gada Latvijā labākās un iekārojamākās darbavietas 12 kategorijās, kurās darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt. Šajā gadā aptaujā piedalījās rekordliels respondentu skaits, vairāk nekā 17 tūkstoši jeb 17 324 darba ņēmēju, kas ir līdz šim lielākais respondentu skaits šādām aptaujām Latvijā. Pēc aptaujas rezultātiem kategorijas līdera pozīcijas saglabājuši astoņi darba devēji, savukārt četrām kategorijām ir jauni līderi. Tāpat arī gandrīz visās kategorijās ir nomainījušies otrās un trešās vietas ieguvēji.

Labākā un iekārojamākā darba devēju titulu galvenajā kategorijā “TOP darba devējs 2023” jeb darba devējs, kurš pirmais nāk prātā kā labākā darbavieta, pirmo reizi aptaujas vēsturē ieguva mazumtirdzniecības uzņēmums SIA “Lidl Latvija”. Desmit uzņēmumiem no pagājušā gada labāko darba devēju TOP 50 izdevās uzlabot savas iepriekšējā gada pozīcijas, tomēr visstraujākais kāpums topā, par 42 vietām, ir bijis IT uzņēmumam SIA “Euro Live Technologies”, kas ieguva titulu “Gada izaugsme”. Savukārt par iekārotāko darba devēju valsts pārvaldē atkārtoti tika atzīta Rīgas Stradiņa universitāte, kura ieņēma augstāko pozīciju TOP 50 sarakstā kā publiskā sektora organizācija.

Aptaujas ietvaros tika noteiktas iekārotākās darbavietas biznesa sektoros un reģionos, kur balsošanai tika piedāvāti pēc noteiktiem kritērijiem atlasīti uzņēmumi. 

Par labāko darbavietu finanšu sektorā atzīta AS “Swedbank”, IT un telekomunikāciju sektorā – SIA “Latvijas Mobilais Telefons”, savukārt transporta un loģistikas sektorā – AS “Air Baltic Corporation. Šie uzņēmumi ir saglabājuši savas līderpozīcijas kā Latvijas iekārotākie darba devēji savās nozarēs jau divpadsmit gadus pēc kārtas, katrs saņemot pārliecinošus respondentu vērtējumus. Par labāko darbavietu tirdzniecības sektorā trešo gadu pēc kārtas atzīta SIA “Lidl Latvija”, tādējādi iegūstot divus pirmās vietas titulus. Līdera pozīciju ražošanas sektorā trešo gadu pēc kārtas saglabāja AS “MADARA Cosmetics”. Spraiga cīņa izvērtās par HoReCa nozares labākā darba devēja titulu, kur par līderi kļuva AS “LIDO”. Par iekārotāko darba devēju starptautisko biznesa pakalpojumu sektorā jau ceturto gadu tika atzīta SIA “Circle K Business Centre”, iegūstot piekto daļu šīs kategorijas respondentu balsu.

Par labāko darbavietu Latgalē pārliecinošā balsojumā desmito gadu pēc kārtas tika atzīta AS “Latvijas maiznieks”, savukārt Kurzemē labākā darba devēja titulu trešo gadu pēc kārtas ieguva LSEZ SIA “LAUMA FABRICS”. Lielākās izmaiņas notika Vidzemē, kur pirmo reizi līdera pozīciju ieguva AS “Fazer Latvija”, kā arī Zemgalē, kur labākās darba vietas titulu pēc trīs gadu pārtraukuma atguva AS “Virši-A”

“Gandrīz visās kategorijās šoreiz vērojamas būtiskas izmaiņas vietu sadalījumā. Uzņēmumiem, lai iekļūtu piecdesmit labāko darba devēju vidū, bija nepieciešams vairāk balsu nekā pēdējos gados, iezīmējot strauji pieaugošo konkurenci darba tirgū. Tas pieprasa uzņēmumiem aizvien aktīvāk domāt par organizācijas kultūras un ārējās reputācijas attīstības jautājumiem, lai izceltos starp citiem darba devējiem. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem darbinieki augstāk vērtē darba devējus ar labu reputāciju, kuri piedāvā ne tikai konkurētspējīgu atalgojumu un plašu labumu grozu, bet arī elastīgas darba iespējas”, stāsta Aivis Brodiņš, Alma Career Latvia vadītājs.

Aptauju “TOP darba devējs” jau trīspadsmito gadu pēc kārtas veica vadošais interneta personāla atlases uzņēmums “Alma Career Latvia (iepriekš “CV-Online Latvia”). Aptaujā “TOP darba devējs 2023” no šī gada 15. janvāra līdz 29. februārim piedalījās 17 324 respondentu no visas Latvijas. Vairāk ar aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties interneta vietnē www.topdarbadevejs.lv, kur publicēts gan labāko darba devēju TOP 50 saraksts pēc top-of-mind principa jeb darba devējs, kas pirmais nāk prātā kā iekārojamākā darbavieta, gan arī TOP 10 darba devēji biznesa sektoros un reģionos.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar