Skudru pūznis

Ko celt valsts svētku galdā? Šis jautājums ir aktuāls katru gadu. Valsts svētki ir īpaši gandrīz katrā ģimenē, un katru gadu gribas pārspēt pašiem sevi un mieloties ar kaut ko īpaši gardu. RimiGardēžiMārtiņš Sirmais, Edgars Sanders, Signe Meirāne un Normunds Baranovskis sarūpējuši četras īpašas valsts svētku receptes no vietējiem produktiem, kuras šī gada svētkus padarīs īpaši garšīgus.

Skudru pūznis

Signe Meirāne

Nepieciešams:

380 g kondensēta iebiezināta piena*
105 g sviesta

Šķipsniņa sāls

Nedaudz vaniļas

1/2 bio citrona miza, smalki sarīvēta

400 g cepumu Selga, sadrupinātu dažāda izmēra gabaliņos

Pagatavošana

Liec kondensētā piena bundžu katlā, pilnībā pārklāj ar ūdeni un vāri 2 stundas, visu laiku pārbaudot ūdens līmeni. Tas izgaro, tāpēc ik pa laikam jāpievieno vēl karsts ūdens, lai bundža visu laiku būtu pārklāta ar ūdeni. Pēc divām stundām katlu ar bundžām un ūdeni pārcel uz izlietni, pārlej ar aukstu ūdeni un turpini to tecināt kādas 30 minūtes (ziemā var izlikt sniegā), lai pārtrauktu gatavošanas procesu, bet krēms paliktu ļoti maigs.

Katlā lēnām izkausē sviestu, pievieno kondensēto pienu, škipsniņu sāls, vaniļu un citrona mizu. Iemaisi, lai veidojas vienmērīga mērces konsistence. Ja šķiet, ka saiet kunkuļos, ņem blenderi un nedaudz sablendē, lai masa ir samtaina (to var darīt arī ar mikseri). Pieliec cepumus un samaisi. Paturi 10 minūtes istabas temperatūrā un tad veido skudru pūzni. Liec vēsumā, lai ievelkas, vislabāk uz 12 stundām.

* Izmanto bundžu bez attaisāmā slēdzīša, kas jāatver ar konservu attaisāmo un kuras sastāvā ir tikai piens un cukurs.

Foto: publicitātes

 

 

TOP Komentāri

avatar