Siltie ķirbju un lēcu salāti

Šobrīd veikalos nopērkami vairāku desmitu šķirņu ķirbji – muskata, sviesta, svaigēšanas, cepamie, Halovīna, spageti un citi dažāda lieluma, krāsu un garšu ķirbji. Visā pasaulē to ir vēl daudz vairāk. Katrs no tiem ir unikāls, jo ķirbjiem nemēdz būt identiskas formas. Garšas īpašības gan vienas šķirnes ietvaros ir daudzmaz vienādas, bet pašu ogu var izmantot gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. Rimi Gardēži – šefpavārs Normunds Baranovskis un Liene Zemīte – piedāvā divas receptes, kā gardi pagatavot skaisto rudens ogu – ķirbi.

Siltie ķirbju un lēcu salāti (20 minūtes, 2 personām) 

Sastāvdaļas:

300 g sviesta ķirbja vai cepamķirbja mīkstuma; 

2 ķiploka daiviņas;

50 ml rapšu eļļas;

20 g sviesta; 

šķipsna sāls; 

70 g lēcu;

3 kāti lapu (kale) kāposta; 

100 g Indijas riekstu;

1 ēd. k. sezama sēklu;

60 g kazas siera Chevres

1 citrons pēc garšas;

čili pēc garšas.

Pagatavošana

Novāri lēcas, sagriez ķirbi gabaliņos, sakapā ķiploku un sasildi to ar eļļu un sviestu. Pievieno ķirbja gabaliņus un sautē, līdz tie kļūst mīksti. Tad liec klāt kale lapas, Indijas riekstus un sezama sēklas, samaisi ar lēcām, sāli pēc garšas un citrona sulu. Pasniedz siltu ar kazas sieru un čili pēc garšas. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar