Veselīga maizes alternatīva – sausmaizītes ar sēklām

Līdz ar pavasara iestāšanos nereti ir vēlme pamainīt ēdienkarti, izvēloties tajā iekļaut daudz veselīgākas ikdienas produktu alternatīvas, kas palīdz gan sagatavoties vasaras sezonai, gan uzlabot pašsajūtu un pēc ziemas sezonas sniegt ķermenim nepieciešamās uzturvielas. Paplašinot veselīgāku produktu sortimentu, zīmols “Selga Nature” iepazīstina ar jaunu, šķiedrvielām bagātu produktu, kā sastāvā ir 50% sēklu – “Selga Nature” sausmaizītes ar saulespuķu sēklām, linsēklām un timiānu, piešķirot tām Vidusjūras garšas notis.

“Veselīgi produkti ar augstu uzturvērtību pēdējo gadu laikā kļuvuši arvien populārāki un pieprasītāki. Tādēļ, papildinot jau iecienīto produktu portfeli, “Selga Nature” piedāvā sausmaizītes ar saulespuķu sēklām, linsēklām un timiānu – uzturvielām un šķiedrvielām bagātu pilngraudu produktu, kā sastāvā ir 50% sēklu,” stāsta “Orkla Latvija” komunikācijas vadītāja Laura Bagātā. “Sausmaizītes nesatur miltus, taču ir lieliska maizes alternatīva ikvienam, kurš vēlas baudīt veselīgu produktu, izvēloties to iekļaut savā brokastu, pusdienu vai uzkodu ēdienreizē. “Selga Nature” sausmaizītes nu pieejamas ar trim garšām: auzu pārslām, ķiploku un čili pārslām, kā arī jaunā garša – sausmaizītes ar timiānu.”

Uztura speciāliste Guna Bīlande norāda: “Ir cilvēki, kuri dažādu veselības apsvērumu dēļ, piemēram, glutēna nepanesamības, nevar uzturā lietot maizes produktus, bet kā alternatīvu maizes vietā var izvēlēties sausmaizītes. Turklāt, sausmaizītes ir ērtas ikdienas lietošanā – tām ir ilgs uzglabāšanas termiņš, kā arī tās ērti paņemt līdzi, piemēram, dodoties uz darbu vai brīvdienu pārgājienā svaigā gaisā. Sausmaizītes, kurās ir 50% sēklu ir koncentrēts produkts – tajās ir vairāk labo tauku, šķiedrvielu, kā arī olbaltumvielu, nekā maizē. Ar uzturu dienā pieaugušam cilvēkam būtu jāuzņem aptuveni 25-30 g šķiedrvielu un sēklas, tāpat kā, piemēram, dārzeņi, ir veids, kā tās ikdienā varam uzņemt. Sēklām ir augsta uzturvērtība, kas ļauj uzņemt ne tikai šķiedrvielas, bet arī jau minētās olbaltumvielas un labos taukus. Tā kā sausmaizītes satur daudz olbaltumvielu, tās ieteicamas arī veģetāriešiem un vegāniem, kuru uzturā ir svarīgi uzņemt pietiekami daudz šīs uzturvielas. Ir būtiski uzsvērt, ka sausmaizītes ir koncentrēts produkts, kas nozīmē, ka tās satur lielāku enerģētisko vērtību nekā, piemēram, maize. Taču, ņemot vērā koncentrētās uzturvielas, tajā skaitā šķiedrvielas, olbaltumvielas un kalorijas kopumā, sāta sajūtu no šī produkta varēs just ilgāk.

Saulespuķu sēklas satur olbaltumvielas, Omega-6 un Omega-9 taukskābes, tās ir B5, E, A, B9 vitamīnu, kā arī dzelzs, cinka un selēna avots. Saulespuķu sēklas satur šķiedrvielas, kas nepieciešamas normālai gremošanas sistēmas darbībai, kā arī daudz augu izcelsmes olbaltumvielu. Saulespuķu sēklas ir bagāts E vitamīna avots, kas ir spēcīgs dabisks antioksidants. Arī linsēklas ir tādu vērtīgo uzturvielu kā Omega-3 un Omega-6, un minerālvielu avots. Piemēram, 100 g linsēklu satur 25 g proteīna un arī dažādus mikroelementus, tostarp kāliju, kalciju, magniju un dzelzi.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar