Pasaules diktātu latviešu valodā rakstījuši vairāk nekā 1500 dalībnieki

Devīto pasaules diktātu, kas norisinājās 14. oktobrī, rakstījuši 1500 interesenti no 17 valstīm, no tiem 1024 dalībnieki diktātu rakstīja klātienē, bet aptuveni 490 izmantoja iespēju rakstīt tiešsaistē. Precīzs datu apkopojums tiks publicēts tuvāko mēnešu laikā, kad būs izlaboti visi iesniegtie darbi.

Salīdzinot dalībnieku skaitu ar pagājušo gadu, secināms, ka pieaudzis klātienes rakstītāju skaits, taču tiešsaistes rakstītāju skaits bijis mazāks nekā pērn. Iespējams attālināto rakstītāju skaita samazinājums skaidrojams ar to, ka sabiedrisko mediju portālā LSM.lv tiešraides laikā bija novērojami darbības traucējumi, tādēļ attālinātai rakstīšanai bija jāizmanto Latvijas Radio vai Latvijas Televīzijas tiešraide.

Šogad diktāta tekstu “Izdomāt diktātu” radījis rakstnieks Māris Bērziņš, savukārt par diktori izraudzīta Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska. Iniciatīvas mērķis ir attīstīt prasmi rakstīt latviski, audzināt cieņu pret dzimto valodu, veidot ciešāku saikni ar latviešu diasporām ārpus Latvijas, saliedēt sabiedrību, kā arī aicināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu. Diktāta rakstīšana ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums.

Aptuveni 300 vārdu garā diktāta teksta latviešu valodas normām pārbaudījusi un apstiprinājusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētniece Baiba Saulīte.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar