Latvijas uzņēmums saņēmis Eiropas patentu unikālam izglītojošajam bērnu slidkalniņam

Latvijas uzņēmuma “TranaKids” pārstāvji ir saņēmuši Eiropas līmeņa atzinību. Uzņēmums ražo rotaļlietas no dabīgiem materiāliem bērnu patstāvīgai fiziskajai un intelektuālajai attīstībai. Produkts, kas radīts pēc unikāla dizaina – trīsstūra veida slidkalniņš ar noapaļotām formām, ir izpelnījies Eiropas Komisijas atzinību un ir saņēmis patentu, kas dod ekskluzīvas tiesības uz šo produktu Eiropā.

“Mūsu mērķis ir veseli un patstāvīgi bērni. Mūsu produkti ļauj nostiprināt dziļo muskulatūru un attīstīt intelektu jau no agra vecuma, veicinot aktīvas ikdienas darbības. Saskaņā ar pēdējo pāris gadu statistikas datiem, vairāk nekā 8 tūkstošiem bērnu ir konstatēta invaliditāte, ko cita starpā izraisījuši psihiski un uzvedības traucējumi. Tas ir biedējošs skaitlis, ņemot vērā, ka mūsu bērnu veselība ir pieaugušo atbildība,” stāsta Alla Kokina, uzņēmuma “TranaKids” līdzīpašniece.

Trijstūra formas slidkalniņš veic gan savas tiešās funkcijas, starp kurām ir balsta un kustību aparāta muskuļu un plecu joslas muskuļu nostiprināšana, kā arī līdzsvara muskuļu koordinācijas attīstība, gan arī sarežģītākas un nepamanāmākas funkcijas – telpiskās domāšanas attīstību, prasmi pielāgot ķermeni mainīgiem apstākļiem, kustību koordinācijas uzlabošanu, un citas. Slidkalniņa ražotāji atzīmē, ka viņu produkta priekšrocība pār līdzīgiem ārvalstu produktiem ir papildu elementi, kas veicina bērna motorikas attīstību – virves, nestandarta izskats, izliekumi, kā arī noapaļota forma, kas paaugstina inventāra sarežģītību, kā arī produkta mobilitāte un uzglabāšanas ērtība.

“Vecumā līdz 5 gadiem aktīvi attīstās sensorās sistēmas, kuru mērķis ir informācijas apkopošana un analīze, attīstoties maņām: redzei, dzirdei, taustei, garšai, līdzsvaram, spiediena sajūtai, termiskajai izjūtai, un citām. Bērns apkopo šo informāciju, rotaļājoties un eksperimentējot ar priekšmetiem. Sarežģītie vingrinājumi, ko ļauj veikt slidkalniņš, iemāca bērnam saglabāt koncentrēšanos uz dažādiem uzdevumiem – gan fiziskiem, gan intelektuāliem,” stāsta Montesori pedagoģe Tatjana Pripjoka.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar