Tomātu sautējums ar kazas sieru

Tirgū un veikalā jau nopērkami gardi Latvijas tomāti, un tūdaļ, tūdaļ tie sārtosies arī piemājas siltumnīcās. Tomātus mēdz dēvēt par “mīlas augļiem”, jo sākotnēji tos audzēja kā dekorāciju vai dāvanu, kuru vīrietis dāvina sievietei. Savukārt tulkojumā no itāļu valodas tomātu sauc par “zelta ābolu”. Tieši Itālijā tomāti ieguvuši kulta statusu kulinārijas jomā. Tos bieži izmanto, gatavojot mērces, zupas, kečupu un pastas, biezeņus un čatnijus. Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka, kā pagatavot tomātus, un piedāvā divas gardas un oriģinālas receptes.

Tomātu sautējums ar kazas sieru  (15 min / 2 pers.) 

Nepieciešams:

700 g tomātu;
2 šalotes sīpoli;
2 ķiploka daiviņas; 

1⁄2 čili;
3 ēd. k. olīveļļas; 

20 ml sarkanvīna etiķa;
1 tējk. brūnā cukura; 

1⁄2 tējk. sāls;
1⁄2 tējk. svaigi maltu piparu;
1 ēd. k. marinētu kaperu ziedu;
2 pētersīļa kāti;
2 piparmētras kāti; 

50 g kazas siera 

Pagatavošana:

Sagriez smalki sīpolus un ķiploku un sautē olīveļļā 1 minūti. Pievieno sakapātu čili, etiķi, cukuru, sāli un piparus. Sautē visu 3–6 minūtes, lai tomāti pārāk neizjūk. Pieber sakapātus zaļumus, kaperus un pasniedz, pārkaisot ar drupinātu kazas sieru. 

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar