Recepte: dakteru klaunu komandas kapteine Marianna Milovska cep plānās rudzu pankūkas

Smaids ir lieliskas zāles! Biedrības “Dr. Klauns” vadītājas Mariannas Milovskas ikdiena rit, vadot klaunu komandu, kuri slimnīcās visā Latvijā ielīksmo mazos pacientus, palīdzot viņiem ātrāk aizmirst slimošanas kreņķus un atveseļoties ar smaidu. Reizēm klauni ciemojas arī viens pie otra. Marianna viesos grasās uzņemt divus dakterus klaunus un šī gada “Dr. Klauns” atbalsta akcijas lieldrauga 360TV raidījuma vadītāju un vēstnesi Ramonu Salmiņu, tāpēc kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo īpašu maltīti – plānās rudzu pankūkas.

Rimi ir ilggadējs “Dr. Klauns” atbalstītājs un arī šogad aicina ikvienu līdz 31. maijam piedalīties akcijā “Palīdzi dakterim klaunam būt tur, kur viņu gaida!”, ziedojot mājaslapā www.drklauns.lv vai iegādājoties sarkano klauna degunu Rimi veikalos visā Latvijā. Visi savāktie līdzekļi tiks ziedoti dakteru klaunu ikdienas darbam un palīdzēs viņiem nokļūt tur, kur viņus gaida mazie pacienti, viņu vecāki un medicīnas personāls – slimnīcās visā Latvijā.

Marianna Milovska stāsta – dakteris klauns nav tikai tas, kurš “uzliek degunu”, ienāk slimnīcā un smīdina. Aiz katra smaida slēpjas daudz darba, pūļu, sagatavošanās un pilnveidošanās, tāpēc dakteri klauni ir pelnījuši pašu labāko! Tai skaitā gardu maltīti, ko Marianna izvēlējusies gatavot.

Parasti viņa gatavo pēc noskaņojuma – ierauga veikalā kaut ko kārdinošu un improvizē, tomēr to darīt sanāk vien pāris reižu mēnesī, kaut arī gatavot Mariannai patīk. Viņa iepērkas saskaņā ar katras dienas vēlmēm, tomēr ir pārliecināta, ka kaut kādai bāzei ledusskapī vienmēr ir jābūt. Viņai pašai garšo vienkārši, nesamāksloti ēdieni, vislabāk – zivis, jūras veltes, dārzeņi un jo sevišķi krāsnī cepts sams. Vienkāršu, nesamākslotu ēdienu ar zivīm, ko var pagatavot vienkārši un ļoti lēti, Marianna gatavo arī šoreiz.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar