Tendences mājdzīvnieku apdrošināšanā: tipiskais “klients” – 3 gadus vecs franču buldogs

Katrs mīļdzīvnieka saimnieks zina, cik svarīga loma mīlulim ir ģimenē – tas ir pilnvērtīgs ģimenes loceklis, ar kuru dalīt priekus un bēdas. Un nav arī noslēpums, ka došanās pie veterinārārsta var iecirst pamatīgu robu ģimenes budžetā. Tāpēc arvien pieprasītāka kļūst mājdzīvnieku veselības un dzīvības apdrošināšana, kas ir salīdzinoši jauns produkts apdrošināšanas tirgū: apdrošināšanas sabiedrībā BALTA (PZU grupa) pieprasījums pēc mājdzīvnieku apdrošināšanas kopš 2018. gada ir pieaudzis gandrīz 10 reizes.

Lielākais pieprasījuma kāpums pēc mājdzīvnieku apdrošināšanas bija vērojams Covid-19 laikā, kad daudziem mājsēdes apstākļos radās iespēja rūpīgāk pavērot sava mīluļa pašsajūtu un veselības stāvokli, kā rezultātā biežākas kļuva vizītes pie veterinārārsta un auga interese par iespēju kompensēt izdevumus, kuri var sasniegt patiešām iespaidīgus apmērus. Pēdējā gada laikā pieprasījuma pieauguma līkne ir kļuvusi mērenāka, tomēr joprojām jūtama būtiska interese par šo apdrošināšanas segumu,” stāsta BALTA Privātā īpašuma un speciālo produktu vadības pārvaldes vadītājs Armands Lagons.

BALTA apdrošina suņus un kaķus vecumā no 6 mēnešiem līdz 10 gadiem, tomēr lielākā daļa apdrošināto mājdzīvnieku ir vecumā līdz 4 gadiem. Visbiežāk – 80% gadījumu – tiek apdrošināti suņi. BALTA eksperts atklāj – tipiskais apdrošināta mājdzīvnieka profils ir 3 gadus vecs franču buldogs vai vācu aitu suns. Savukārt atlīdzību pieteikumi visbiežāk saistīti ar veterinārmedicīnas izdevumiem par gremošanas traucējumiem, kā arī par plaušu slimību, acu un ausu iekaisumu, dažādu traumu, mežģījumu un kukaiņu kodumu ārstēšanu. Dārgi izmaksā arī apēsti svešķermeņi, piemēram, norītas bērnu rotaļlietas.

Līdz šim lielākā atlīdzība, kas pieteikta par veterinārmedicīniskās aprūpes izdevumiem, pārsniegusi 1400 eiro, kad sunim sniegta palīdzība saistībā ar kuņģa sagriešanos. Otra lielākā atlīdzība teju tikpat lielā apmērā pieteikta par onkoloģiskas slimības ārstēšanu, bet TOP 3 noslēdz atlīdzība par izdevumiem, ārstējot krustenisko saišu plīsumu –šajā gadījumā veterinārārsta pakalpojumi izmaksājuši 1000 eiro. Savukārt par kāda četrkājaina mīluļa bojāeju suņa saimniekam šomēnes izmaksāta vēsturiski lielākā atlīdzība 1700 eiro apmērā.

Atlīdzības par mājdzīvnieka bojāeju ir retākas, bet summas izteiksmē vienmēr lielas. Taču nekādā naudā nevar izmērīt sirdssāpes par drauga zaudējumu, tāpēc aicinām būt kopā ar saviem mīluļiem, priecāties un rūpēties par tiem, apdrošinātājam uzticot izdevumu atlīdzināšanu, ja draugam gadījies saslimt,” aicina Armands Lagons.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar