Salāti ar tomātiem un grilētiem nektarīniem

Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem un gurķiem. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā eksotisku recepti gurķu un tomātu pagatavošanai. Nogaršo gardos salātus ar tomātiem un grilētiem nektarīniem.

Salāti ar tomātiem un grilētiem nektarīniem

Sastāvdaļas

3-4 g nektarīni

1-2 tomāti

mocarellas vai buratas siera bumbiņa

1/2 sarkanā sīpola

100 g spinātu lapu

baziliks rotāšanai

olīveļļa

Mērcei

50 ml olīveļļas

40 ml balzamiko mērces

1 ķiploka daiviņa

20 smalki sakapātas bazilika lapiņas

nedaudz smalki sakapātu pētersīļu

sula no 1/3 citrona

1 ēdamk. medus

Pagatavošana

  1. Katru nektarīnu sagriez 8 daiviņās, izņem kauliņus.

  2. Apslaki nektarīnu daiviņas ar olīveļļu un grilē 2-4 minūtes no katras puses.

  3. Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.

  4. Nedaudz mērces samaisi kopā ar spinātu lapām, pārējo atstāj salātu apslacīšanai.

  5. Kārto uz šķīvja spinātu lapas, tomātu gabaliņus, grilētas nektarīnu daiviņas, sieru un sīpolus.

  6. Apslaki ar atlikušo mērci un pasniedz.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar