Lielā Talka Daugavmalā

Bildēs aplūkojama MTG rīkotā talka Daugavmalā pretī T/C ‘’Mols’’. Lielākā daļa strādātāju bija no MTG, bet darbojās arī citi cilvēki, kuriem bija svarīgi sakopt šo vietu. MTG brīvprātīgos nodrošināja ar cimdiem, ēdienu un ūdeni. Lai cilvēkus uzmundrinātu tiem dažbrīd piedāvāja karstu bezmaksas tēju. Strādāt gribētāji bija dažāda vecuma cilvēki, kuri savu sestdienu labprāt ziedoja, lai atbilstoši saģērbušies varētu satīrīt piegružoto Daugavmalu.
Šajā zemes placī tika atrasti ne tikai izsmēķi, tukšas alkohola pudeles un dažādi ēdienu iepakojumi, bet arī tādi atkritumi par kuriem brīnījās paši brīvprātīgie. Piemēram, apakšveļa un krēsli. Strādātāji atzīst, ka atpūsties pie Daugavmalas siltā laikā ir ļoti patīkami un, ka to cilvēkiem nevajadzētu aizliegt, tomēr ir jārosina sabiedrība aiz sevis savākt. Ja cilvēks ir ieradies atpūsties pie dabas un nav nozīmes – tā ir Daugavmala, mežs vai kāda cita vieta, viņam aiz sevis vēlāk jāsavāc visi atkritumi.
Noslēgumā visus brīvprātīgos cienāja ar dzērieniem un ēdieniem, kurus MTG darbinieki pagatavoja turpat uz vietas. Bērniem par prieku ieradās restorāna ‘’LIDO’’ bite, kura dalīja saldumus un atlaižu kuponus restorāna maltītēm. Brīvprātīgie priecājas par gala rezultātu – vairāk nekā 70 savāktiem atkritumu maisiem.

 

Teksts un foto: Linda Jace

TOP Komentāri

avatar