Dairis Bertāns šmorē desiņas ar kāpostiem

Lielam vīram vajadzīgs kārtīgs ēdiens! Basketbolists Dairis Bertāns labprāt izbauda izsmalcinātas garšas, piemēram, trifeles, taču arī brangu desiņu un sautētu kāpostu porciju nesmādē. Vēl vairāk: viņš ir gatavs pats to pagatavot, lai iepriecinātu sievu un bērnus, tāpēc dodas ciemos pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska

Parasti Dairis Bertāns katru rītu sagatavo sarakstu ar produktiem, kas nepieciešami tieši tajā dienā, un dodas iepirkties. Viņš stāsta: “Man ir nedēļas grafiks, katru dienu cita stila ēdiens. Atliek tikai izvēlēties, piemēram, otrdienā, kuru no pastas ēdieniem gatavot. Man ļoti garšo ēdieni ar trifelēm, trifeļu risoto. Un steiks… nekad neatteikšos no laba steika!”

Kad ciemos nāk draugi vai radi, vienmēr gatavo Dairis. Ēdienkarte atkarīga no kopā sanākšanas iemesla – tās var būt gan restorāna stila trīs kārtu vakariņas, gan kāds klasisks latviešu ēdiens. Piemēram, lēti pagatavojamas brangas vakariņas visai ģimenei – desiņas ar sautētiem kāpostiem. 

Desiņas ar sautētiem kāpostiem

4 personām

Pagatavošanas ilgums 1 stund

Izmaksas: 4,75 eiro 

Nepieciešams:

800 g kartupeļu; 

3 ēdamk. cukura; 

600 g karsti kūpinātas desiņas Rimi Smart

1 liels sīpols; 

saulespuķu eļļa cepšanai Rimi Smart

30 g sviesta Rimi Smart

2 ķiploka daiviņas;

1 kg skābētu kāpostu ar ķimenēm.

Pagatavošana

Sagriez sīpolu un sautē eļļā, pievieno cukuru un karamelizē sīpolus. Liec klāt kāpostus. Ik pa laikam maisot, sautē, līdz tie gatavi.

Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli. Pielej ūdeni vai buljonu – tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei. Liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk – pēc nepieciešamības. Dažas minūtes, pirms kartupeļi gatavi, liec klāt desas, lai tās apcepas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar