Latvijā sāk ražot puzles ar Latvijas un Ukrainas mākslinieku darbiem

No šā gada jūnija Baltijas tirgū parādīsies puzles ar latviešu fotogrāfa Mārtiņa Plūmes dabas skatiem un ukraiņu mākslinieces Veronikas Bļizņičenko gleznu attēliem. Jaunās “Purple Witty Fox” puzles ir ražotas tepat Latvijā, pērn atklātajā ražotnē “Folded Box”. 

“Purple Witty Fox” ir galda spēļu kompānijas “Brain Games” oriģināli radīts zīmols, kas piedāvās puzles ar īpašu pievienoto vērtību, bērnu spēles un klasiskās galda spēles. Pirmajā metienā radītas 1000 gabaliņu puzles ar divu mākslinieku darbiem: 10 puzles, uz kurām attēlotas latviešu fotogrāfa Mārtiņa Plūmes dabas ainavas gan no Latvijas, gan ārvalstu ceļojumiem, un 9 puzles, uz kurām attēlotas Ukrainas mākslinieces Veronikas Bļizņičenko (Veronika Blyznyuchenko) gleznas. 

“Ar “Purple Witty Fox” zīmolu mēs ienākam pužļu tirgū, kas kopš pandēmijas laikiem kļuvis arvien populārāks, cilvēkiem meklējot iespējas, kā ekrānu vietā kvalitatīvi pavadīt laiku. Mēs lepojamies, ka šo produktu radīšanā iesaistīti vietējie talanti un ka varam izcelt ne tikai Latvijas, bet arī citu kaimiņvalstu māksliniekus, dodot prieku cilvēkiem likt puzles, kur katrs attēls ir ar savu stāstu,” saka “Brain Games” dibinātājs Egils Grasmanis.  

Pužļu licējiem būs iespēja iepazīt kādas jaunas ukraiņu mākslinieces “stāstu”. Veronikas Bļizņičenko dzimtene ir Harkiva. Pēc kara pirmās dienas, kad pilsēta tika bombardēta, viņa kopā ar savu jaunāko brāli devās uz patvērumu Portugālē, kur dzīvo arvien un turpina savu darbu. Veronika strādā oriģinālā manierē, kas atgādina jūgendstilu, kurā spilgti izpaužas arī ukraiņu tradicionālās mākslas saknes. Puzļu cienītāji varēs ne tikai izbaudīt krāsainos fantāziju pasaules šedevrus, bet arī atbalstīt tos, kam tas nepieciešams visvairāk, — 50% jeb 7,42 eiro no katras pārdotās Bļizņičenko puzles ienākumiem tiks ziedoti karā cietušo ukraiņu rehabilitācijai. 

Jaunās puzles ražotas 2022. gadā atklātajā “Folded Box”, kas ir lielākā un modernākā iepakojuma un galda spēļu ražotne Baltijā. Tā ir pirmā un šobrīd vienīgā ražotne Baltijā, kas piedāva augstas kvalitātes rūpnieciski ražotas puzles.

“Kvalitātes ziņā produkts noteikti neatpaliks no citiem Eiropas ražotājiem. Turklāt mūsējais izceļas ar kompakto iepakojumu. Ja parasti puzles ir iepakotas lielās kastēs, kur ir daudz tukšas vietas, tad “Purple Witty Fox” puzles ir iepakotas mazākās kastēs, kas pilnībā piepildītas ar puzles gabaliņiem. “Mēs nepārdodam gaisu!” skan mūsu moto,” komentē Grasmanis. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar