Londonas gospeļkoris “Lielajā dzintarā” ieskandina Ziemassvētkus

16. decembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ar aizraujošu svētku programmu uzstājās pasaulslavenais Londonas gospeļkoris. Ar savu enerģisko priekšnesumu, kas mijās ar aizkustinošām dziesmām, kolektīvs aicināja sanākušos ļauties priekam, mīlestībai un vienotībai ne tikai klausoties mūziku, bet arī dziedot un dejojot līdzi mūziķiem.

OHM.LV

Koncertā kopā ar pavadošo mūziķu grupu koris izpildīja tradicionālos un mūsdienu gospeļus, izceļot dziedātāju spēcīgās balsis solo priekšnesumos. Ansambļa interpretācijā izskanēja arī iemīļotā un populārā Ziemassvētku dziesma “We Wish You a Merry Christmas”.

“Vislabākā īpašība gospeļkoros ir brīvība būt spontāniem, radīt mūziku uz vietas kopā ar klausītājiem,” koncertā apmeklētājiem sacīja kora dibinātājs un vadītājs Bazils Mīds (Bazil Meade), kurš pēc šīs frāzes aicināja visus celties kājās, dziedāt un dejot līdzi grupas “Boney M” uzmundrinošajai dziesmai “Rivers of Babylon”. 

Šajā priekšnesumā kolektīvs vēlreiz apliecināja savu spēju pārkāpt tradicionālā gospeļkora robežas, vairot cerību un proponēt patiesu muzikālo daudzpusību. Dziedātāju unikālais balsu un personību sajaukums padara šo kori par patiesi īpašu un novatorisku spēku starptautiskajā gospeļmūzikā mūsdienās.

Londonas gospeļkoris (London Community Gospel Choir) dibināts 1982. gadā. Koris apvieno vairāku Londonas draudžu locekļus, kuriem kopīga ir kristīgā ticība un mīlestība pret mūziku, kas jau vairākus gadu desmitus ierindojies pasaulē labāko profesionālo koru sarakstā, gūstot arī augstus panākumus Lielbritānijas talantu šovā “Britain’s Got Talent”.

Mūziķi regulāri sniedz koncertus uz nozīmīgākajām Apvienotās Karalistes skatuvēm – Vemblija stadionā, Karaliskajā Alberta zālē un leģendārajā Glastonberijas festivālā. Koris uzstājies kopā ar pasaules mūzikas zvaigznēm Meraiju Keriju, Madonnu, Adeli, Semu Smitu, Eliju Goldingu, Niku Džonasu, Džordžu Maiklu, Džastinu Timberleiku, seru Polu Makartniju, Stingu, Eltonu Džonu, Kailiju Minogu, grupām “Gorillaz”, “One Republic” un citiem slaveniem māksliniekiem. Dziedātāju balsis ieskaņotas arī daudzu televīzijas un radio programmu ierakstos un Volta Disneja studijas pilnmetrāžas multfilmā “Karalis Lauva”.

Koncertu “Londonas gospeļkoris. Ziemassvētku koncerts” ar Liepājas pašvaldības un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu organizēja SIA “Lielais Dzintars”. 

Foto: (Autors: OHM.LV)

TOP Komentāri

avatar