Valsts prezidents: Latvija sniedz atbalstu palestīniešu civiliedzīvotājiem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 20. novembrī apmeklēja Rietumkrastu, kur tikās ar Palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmūdu Abāsu (Mahmoud Abbas). 

Valsts prezidents izteica līdzjūtību palestīniešu civiliedzīvotājiem, kuri ir pašreizējās situācijas upuri. Vienlaikus E. Rinkēvičs atzīmēja nepieciešamību nosodīt “Hamās” īstenotos teroristiskos uzbrukumus, kā arī uzsvēra gūstekņu atbrīvošanas nozīmi. 

Sarunas laikā tika pārrunāti veidi, kā novērst tālāku vardarbības un humanitārās katastrofas izplešanos reģionā, kā arī sniegt atbalstu palestīniešiem humāno vajadzību segšanā. Valsts prezidents pauda atbalstu centienu turpināšanai, lai panāktu politisku divu valstu risinājumu un nodrošinātu ilgtspējīgu mieru. Tāpat E. Rinkēvičs norādīja, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts ir par ciešāka ES – Palestīnas politiskā dialoga veidošanu un atbalsta ES – Palestīnas pilna apjoma asociācijas līguma noslēgšanu.

Valsts prezidents atzīmēja Latvijas veikto iemaksu ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūrai Tuvajos Austrumos (UNRWA) un Pasaules Pārtikas programmai (WFP), lai sniegtu atbalstu palestīniešu civiliedzīvotājiem.

Foto&Video – president.lv

TOP Komentāri

avatar