Grupa “Bekars” laiž klajā dziesmu “Es Lidošu Prom”

Popmūzikas grupa “Bekars” pēc divu gadu pārtraukuma nodod klausītājiem savu jaunāko singlu “Es Lidošu Prom”, kura videoklips veidots ar mākslīgā intelekta palīdzību.

Dziesma aicina mūs iepazīt pasauli, pirms svarīgu un nozīmīgu lēmumu veikšanas. “Pārstrādājies un neatpūties cilvēks bieži vien mēdz veikt dažādas nepārdomātas izvēles, kuras pēcāk var nelabvēlīgi ietekmēt labsajūtu,” tā par dziesmu izsakās mūzikas autors Armands Rutkovskis, “pirms svarīgu lēmumu pieņemšanas, jebkuram vajadzētu nedaudz ievilkt elpu, jo ikdienas steiga un stress mēdz aizmiglot prātu, traucējot pilnvērtīgi izvērtēt lēmuma plusus un mīnusus,” piebilst Armands.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc dziesmā ir minēta tieši Parīze un Roma, dziesmas teksta autors Varis Jātnieks atbild šādi: “Katram ir savs enerģijas ieguves veids, bet manai enerģijai nepieciešama vieta, kas atbrīvo no ikdienas rutīnas. Lai gan nekad neesmu bijis ne Parīzē, ne Romā- šīs vietas man asociējas ar mieru un iedarbojas kā iedomāta atpūtas oāze. Tās piepilda māksla un romantika, kas dod enerģiju un atjauno spēkus.”

“Bekars”, sekojot mūsdienu aktualitātēm, videoklipu veidojuši ar mākslīgā intelekta palīdzību. “Paskaidrojām, ko vēlamies redzēt, iedevām bildi, no kuras gūt iedvesmu, un viss bija gatavs. Mākslīgais intelekts ir vienreizējs instruments, kuru vajadzētu izpētīt jebkurai radošai personībai,” par videoklipu izsakās Armands.

“Bekars” ir muzikālā apvienība, kurā apvienojušies trīs dažādi, tomēr līdzīgi domājoši mūziķi, kuri ar savu radīto mūziku vēlas pierādīt to, ka mūzika nav ieliekama četrās sienās. Grupa izveidota 2015. gadā ar mērķi piepildīt sapni par profesionālu darbību mūzikā. 2020. gadā par godu grupas piecu gadu jubilejai tika izdots debijas albums “Sākums”. Grupas sastāvā ir trīs dalībnieki- Armands Rutkovskis (vokāls, ģitāra), Varis Jātnieks (basģitāra) un Jānis Biezais (bungas).

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar