Dzeja vieno cilvēkus

Kamēr liela daļa Latvijas iedzīvotāju arī savā ikdienā izjūt izolācijas un dīkstāves sekas, tikmēr mākslas pasaule nevar atļauties snaust. Un kā nu ne, jo tieši šis ir tas laiks, kad ikdienas steiga pierimusi un ir vairāk laika sev, saviem hobijiem un līdzcilvēkiem.

Arī dzejnieks Jans Ikes, kurš, neilgi pirms valsts ārkārtas stāvokļa pasludināšanas, izdeva savu jaunāko dzejas krājumu “12”, bija spiests atcelt visus tuvākās nākotnes plānus. Bet, kad tiek aizvērtas durvis, paliek atvērts logs. Uzrunājot arī citus Latvijā zināmus māksliniekus, aktierus un dažādu jomu pārstāvjus, tapa #12soļumaratons , kura ietvaros publicēti īsformāta video ar grāmatā “12” publicēto darbu lasījumiem un pat iedziedājumiem. Lai gan šī “maratona” ietvaros publicēti jau 26 video, kā saka pats Jans Ikes: “Tas ir tikai sākums”. Šobrīd #12soļumaratons jau piedalās:

Lauris Valters (mūziķis), Mārtiņš Grunte (mūziķis), Intars Rešetins (aktieris), Masaki Nakagawa (dziedātājs), Ineta Rudzīte (dziedātāja), Elīna Gluzunova (dziedātāja), Laura Lūciņa (dzejniece), Edvards Grieze (mūziķis),Regīna Devīte (aktrise), Maija Rozīte -Krištopāne (Radio DJ,YT raidījuma vadītāja),Māris Bezmers (aktieris), Valentīna Viktorija Upesjure (brīvmāksliniece), Mārīte Atēna (dzejniece), Jānis Moisejs (dziedātājs), Arnis Slobožaņins (mūziķis), Ģirts Ķesteris (aktieris) Katrīna Dimanta (dziedātāja, Dr:Klauns), Jans Ikes (dzejnieks), Alīna Dukāte (dizainere), Sarmīte Rubule (aktrise), Katō (dziedātāja), Inese Supe (žurnāliste) Reiks (reperis) u.c.

Kā var noprast, arī turpmāk varam gaidīt jaunus pārsteigumus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar