Latvijas iedzīvotājiem ir izteikta interese par izzinošu ekskursiju tūrismu

Latvijas iedzīvotājiem ir izteikta interese par izzinošu ekskursiju tūrismu, kurā visaugstāk pieprasītas ir ar kultūrvēstures un dabas iepazīšanu saistītās ekskursijas, sagaidot Pasaules tūrisma dienu, liecina “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles apkopotā informācija.

Latvijas iedzīvotāji izteikti interesējas par ekskursiju tūrismu, kurā aviotūrē vai autobusu tūrē ir iespējas iepazīt kultūrvēsturi un dabu, viņiem būtiski ir uzzināt un pieredzēt kaut ko jaunu, dzīvē redzēt valstis, pilsētas u.c., par ko skolā mācījušies, redzējuši kinofilmās, uzzinājuši internetā vai dzirdējuši no sev tuvu cilvēku stāstiem. Lai ceļojums maksimāli sniegtu baudu, svarīgi pareizi izvēlēties ceļojuma formātu, kas atbilst katra interesēm un fiziskajām iespējām. Ir daudz dažādu tūrisma veidu, un katrs no tiem ir piemērots noteiktām izvēlēm un mērķiem. Iesakām pakonsultēties ar ceļojuma konsultantu par tūres formātu, vai tas atbilst gaidītajam, cik daudz tajā būs aktīvi jādodas uz dažādiem objektiem, cik laika varēsiet pavadīt pludmalē u.tml.,” iesaka “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.

Ekskursiju tūrisms

Ekskursiju tūrismam ir raksturīga vēsturisku, kultūras un dabas apskates objektu apmeklēšana un izpēte – tā var būt došanās uz dažādiem muzejiem, arhitektūras pieminekļu, nacionālo parku u.c. vietu apmeklēšana.

Pludmales tūrisms

Ir ceļotāji, kuri izvēlas atpūtu dažādu valstu piekrastēs, kur akcents likts uz pludmales izklaidēm, ūdens sporta veidiem un sauļošanos.

Kalnu slēpošanas tūrisms

Kalnu slēpošanas ceļojumi uz kalnu reģioniem pamatā interesē tos, kuri nodarbojas ar slēpošanu vai snovbordu, bet arī tādi ceļotāji, kuri vēlas kalnu kūrortos atpūsties, baudīt kā sniegoto kalnu ainavu, baudīt kalnu krodziņu ēdienus un atmosfēru.

Dabas tūrisms

Dabas tūrisms pamatā ietver nacionālo parku, rezervātu un ekoloģiski tīru reģionu apmeklējumu, lai vērotu un iepazītu dabas vērtības, baudītu aktīvu atpūtu dabā.

Gastronomiskais tūrisms

Ceļojumi, lai iepazītu dažādu valstu virtuvi un nacionālos ēdienus, ir dažādi – sākot ar vietējo kafejnīcu un restorānu, tirgu apmeklējumu, viesošanos dažādās saimniecībās, beidzot ar gastronomijai veltītu festivālu, izstāžu u.c. lielu pasākumu apmeklēšanu.

Piedzīvojumu tūrisms

Fiziski grūts ir piedzīvojumu tūrisms, līdz ar to šo tūrisma veidu iecienījuši sportiski un attiecīgi sagatavoti ceļotāji. Piedzīvojumu tūrisms iekļauj aktīvus atpūtas veidus ar augstu riska līmeni, piemēram, tādi ir alpīnisms, raftings u.c. ekstrēmi sporta veidi.

Medicīnas tūrisms

Medicīnas tūrisma ceļojumi ir ar mērķi saņemt medicīnas pakalpojumus ārzemēs – kā dažāda veida ārstniecības pakalpojumus (arī operācijas) un SPA procedūras.

Reliģiskais tūrisms

Svētvietu un reliģisko objektu apmeklēšana gan grupās, gan individuāli ir iespēja tuvāk iepazīt ne tikai dažādas reliģijas, bet arī kultūrvēsturi. Savukārt došanās svētceļnieku ceļā vairāk ir individuāla izvēle, garajā, fiziski ne vieglajā pārgājienā, katrs garīgi atrod ko savu un reizē daudz redz no šīs valsts dabas.

Kino tūrisms

Kino tūrisms ir došanās uz vietām, kuras ir lielā mērā populāras pateicoties kinofilmām. Atpazīstamākās no tām ir iekļuvušas neskaitāmās pasaulslavenās kinolentēs, bet ir arī vietas, kas tūristu pieplūdumu piedzīvojušas tieši pēc to uzņemšanas kādā kino darbā.

Pasaules tūrisma dienu atzīmē katra gada 27. septembrī, tā kopš 1980. gada sabiedrībai atgādina par tūrisma sociālo, ekonomisko un kulturālo nozīmi.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar