Atklās tēlnieka Toma Valmiera personālizstādi “Koka Kriptogrāfija”

No šī gada 5. līdz 30. jūnijam Rietumu Bankas Izstāžu zālē varēs apskatīt tēlnieka Toma Valmiera pirmo personālizstādi “Koka Kriptogrāfija”. Darbu radīšanā mākslinieks uzsvaru ir licis uz koku kā materiālu un ideju šifru.

“Izstādes caurstrāvojošais kopsavilcējs ir materiāls, no kā darbi ir veikti. Māksliniekam attiecības ar koku ir kā ar savu seno senci, kurš nebeidz rādīt dzīves dažādās formas. Rezultātā tas darbu tematisko fonu padara par viegli eksistenciālu,” tā par izstādi stāsta tēlnieks Toms Valmiers.

Izstādē apskatāmie darbi ir tapuši Toma Valmiera studiju gados, tomēr četri būs jaundarbi, kuri ir radīti valstī izsludinātās ārkārtas situācijas laikā. “Koka Kriptogrāfija” izstādē varēs aplūkot apaļskulpūtas, ciļņus, medaļu komplektu, kā arī performances dokumentāciju.

Izstādi no 5. līdz 30. jūnijam varēs apskatīt Rietumu Bankas Izstāžu zālē, Rīgā, Vesetas ielā 7, darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00. Izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 4. jūnijā, plkst. 17.30. Ieeja bez maksas.

Toms Valmiers 2019. gadā ir pabeidzis Latvija Mākslas Akadēmiju un ieguvis Maģistra grādu tēlniecības apakšnozarē. 2018. gadā Jēkabpilī, Mežaparka teritorijā, atklāja viņa skulptūru “Priedes rīts”, arī bijis viens no autoriem mākslas stacijas “Dubulti” izstādē “Studentu dienasgrāmatas. Tēlnieki”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar