Aptauja: 72 % cilvēku Latvijas reģionos uzskata, ka vienmērīga tehnoloģiju attīstība mazinātu digitālo plaisu starp pilsētām un reģioniem

72 % Latvijas reģionu iedzīvotāju uzskata, ka vienmērīga tehnoloģiju attīstība visā Latvijā palīdzētu mazināt digitālo plaisu starp pilsētām un reģioniem, liecina “Tele2” un “Norstat” veiktā reģionos dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju aptauja. 57 % respondentu arī atzīst, ka viņiem ir svarīga 5G tehnoloģijas attīstība novadā un pagastā, kurā viņi dzīvo.

Kā atzīmē “Tele2”, pārliecinoši lielākā iedzīvotāju daļa (69 %) arī būtu gatava lietot 5G mobilo internetu savā dzīves vietā, ja viņiem būtu tāda iespēja. Šobrīd gan daļu iedzīvotājus attur tas, ka viņi vēl nav paspējuši nomainīt “vecās” ierīces uz 5G atbalstošām ierīcēm, kā arī ir apmierināti ar pašreizējo 4G pieslēgumu.

“Mūsu veiktā Latvijas reģionos dzīvojošo iedzīvotāju aptauja skaidri rāda, ka 5G un jauno tehnoloģiju attīstība novados ir ļoti būtiska, lai mazinātu digitālo plaisu un nodrošinātu sociālekonomisko attīstību reģionos,” stāsta “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts. “Šis ir arī viens no iemesliem, kādēļ mēs, “Tele2”, aktīvi izvēršam 5G tīklu tieši Latvijas reģionos. Šāda 5G attīstības stratēģija arī mūs atšķir no konkurentiem un šobrīd ļauj nodrošināt plašāko 5G pārklājumu Latvijā.”

Kā ziņots iepriekš, šogad “Tele2” veiks ievērojamas investīcijas attīstībā vairāk nekā 20 milj. eiro apmērā, lielāko daļu novirzot tīkla modernizācijai un 5G tehnoloģijas izvēršanai. “Tele2” 5G tīkls līdz šī gada beigām būs pieejams jau 85 % Latvijas teritorijas. 

“Tele2” veica aptauju sadarbībā ar “Norstat” 2024. gada martā un tajā piedalījās 502 Latvijas reģionos dzīvojoši iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar