Izveidota globāla platforma darba devējiem un darba meklētājiem ar ieteikumiem darba atrašanai

Nodarbinātības Valsts aģentūras augusta dati liecina, ka Latvijā ir vairāk nekā 49 tūkstoši darba meklētāju. Bieži vien konkurence uz kāroto amatu ir liela, un tas krietni samazina iespējas iekārtoties darbā. Starptautiskā personālvadības platforma Deel izstrādājusi rīku, kas darba meklētājiem paver plašākas arī ārpus Latvijas – Project Get Hire/d. Tā ir globāla platforma darba devējiem un darba meklētājiem, kurā vienkopus atrodama virkne noderīgu ieteikumu un padomu, lai atvieglotu darbinieku atrašanu un darba meklējumus, kā arī palīdzētu izcili sagatavoties darba intervijai.

Project Get Hire/d izstrādāts profesionāļiem galvenokārt tādās jomās kā programmatūras inženierija, datu zinātne, pārdošana u. tml., taču noderīgu informāciju šeit var atrast arī citu nozaru pārstāvji. Tā kā Deel datubāzē ir ap 250 000 darbinieku, tā ir izcila iespēja savienot darba devējus un darba meklētājus, kuri nesen atgriezušies darba tirgū, ar Deel personāla atlases partneriem, lai palīdzētu atrast īsto darbu īstajam darbiniekam. Pateicoties starptautiskajai personālvadības platformai, Latvijas uzņēmumi šogad ir noalgojuši vairāk nekā 500 speciālistus no visas pasaules.

“Pēdējā laikā novērojam, ka Latvijas uzņēmumi ar mūsu starpniecību meklē galvenokārt programmēšanas inženierus un citu IT jomu speciālistus, un tieši to pašu Latvijā vēlas atrast ārvalstu uzņēmumi. Citu valstu uzņēmumos šobrīd ar attālinātā darba līgumiem strādā vairāk nekā 250 speciālistu no Latvijas, visbiežāk tādās jomās kā datoru programmatūra, informācijas tehnoloģijas un serviss, finanšu pakalpojumi, datorspēles, e-mācības, telekomunikācijas, tiešsaistes mediji. Kopumā globālās darbā pieņemšanas izaugsme turpinās, un daudzi uzņēmumi meklē speciālistus ārzemēs, lai optimizētu izmaksas, tāpēc tā ir lieliska iespēja darba meklētājiem atrast savu sapņu darbu. Bet, lai to patiešām iegūtu, ir ļoti svarīgi sevi izcili prezentēt, tāpēc Deel ar jauno rīku vēlas sniegt atbalstu ikvienam sava sapņu darba meklējumos,” stāsta Līna Lāsa (Liina Laas), Deel paplašināšanās vadītāja Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Darba devējiem

Tā kā lielākā daļa darbinieku Deel tīklā jau darbojas attālināti un globāli, platformas datubāzē ir darbaspēks, kas patiešām ir gatavs jauniem izaicinājumiem. Tāpēc darba devējiem šī ir iespēja atrast sev atbilstošākos darbiniekus. Atliek vien pievienot uzņēmuma informāciju un atbildēt uz dažiem jautājumiem. Pēc informācijas iesniegšanas Deel savienos uzņēmumu ar globālajiem partneriem, lai palīdzētu atrast ideālos kandidātus vakancēm visā pasaulē.

Darba meklētājiem

Neatkarīgi no tā, vai esat jauns darba tirgus dalībnieks, vai jau pieredzējis profesionālis, Deel jaunajā rīkā apkopojis noderīgus padomus, kā efektīvi kļūt pamanāmam darba devēju acīs.

Pirmais solis – ar ko sākt? Protams, ar sevi. Jebkurš jauns sākums saistās ar zināmu nedrošību un nenoteiktību. Lēmums par karjeras maiņu ir ļoti nozīmīgs, tāpēc ir vērts pārdomāt, kas būtu uzlabojams un kādās jomās nepieciešama pilnveidošanās. Get Hire/d piedāvā noderīgus ieteikumus un vielu pārdomām.

Otrais solis – veiciet nelielu uzkopšanu, atsvaidzinot novecojušu CV, pilnveidojot savu LinkedIn profilu un radot izcilu motivācijas vēstuli. Šajā rīkā apkopoti pieci vienkārši padomi, lai izveidotu izcilu CV, deviņi ieteikumi LinkedIn optimizēšanai un piecu pakāpju formula neaizmirstamas pavadvēstules uzrakstīšanai.

Trešais solis – labs fotoattēls. Platforma piedāvā iespēju saņemt profesionālu bezmaksas attēlu jebkurā pasaule vietā ar Deel Remote Headshots.

Ceturtais solis – ļaujiet pasaulei par jums uzzināt! Te apkopoti padomi, kā efektīvāk meklē darbu, kā atrast attālinātu darbu bez iepriekšējas pieredzes, ko drīkst un ko nedrīkst darīt sociālajos tīklos, lai atrastu darbu, kā nepazust daudzo pieteikumu jūrā, tikt līdz darba intervijai un, cerams, savam sapņu darbam.

Piektais solis – izbaudiet interviju! Tas ir iespējams, ja kandidāts ir pēc iespējas labāk sagatavojies. Deel piedāvā padomus, kā atbildēt uz 10 sarežģītiem darba intervijas jautājumiem un 28 gudrus jautājumus, ko uzdot darba intervijas laikā un pēc tās.

Vairāk informācijas par Get Hire/d meklējiet šeit.

Par Deel

Deel ir pilna pakalpojumu spektra starptautiska personālvadības platforma, kas palīdz uzņēmumiem vienkāršot visus starptautiskā darbaspēka pārvaldības aspektus no kultūras un apmācības līdz algu sarakstiem un atbilstībai vietējai likumdošanai. Deel strādā ar pašnodarbinātiem darbuzņēmējiem un pilnas slodzes darbiniekiem vairāk nekā 150 valstīs atbilstoši vietējās likumdošanas prasībām. Vairāk uzziniet vietnē Deel.com.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar