Otro adventi Rīgā ieskandinās vairāki koncerti un priecēs svētku tirdziņi

Otro adventi galvaspilsētā ieskandinās vairāki Ziemassvētku koncerti un pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs svētku tirdziņi, kuros varēs iegādāties ne tikai dāvanas un amatnieku darinājumus, bet arī izbaudīt plašo kultūras programmu.

Koncerti un pasākumi sagaidot Otro adventi

Svētdien, 10. decembrī, Otrajā adventē, no plkst. 11.30 līdz plkst. 12.00 Garās ielas un Dzirciema ielas iekšpagalmā klausītājus priecēs Ziemassvētku vecīšu kvintets ar koncertu “Ziemassvētku mūzikas brīnums”, bet no plkst. 12.30 līdz plkst. 13.00 koncerts izskanēs Nordeķu parkā no Dzirciema ielas puses.

Savukārt no plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 Rīgas Lutera baznīcas teritorijā, Torņakalna ielā 5,

darbosies Ziemassvētku dārzs “12 svētās naktis”. Teritorijā būs izvietoti vides un instalāciju objekti, stilizēta Jēzus silīte, apgaismoti 12 pārdomu stendi, labo domu un pateicību vieta, egļu parks un foto stūrītis. Darbosies arī tirdziņš, būs pieejami karstie dzērieni un uzkodas. Plkst.16.00 uz baznīcas pulksteņa vecās ciparnīcas tiks iedegta Otrās adventes svece.

Tikmēr plkst. 16.00 Kultūras centra “Iļģuciems” Lielajā zālē izskanēs bērnu dziesmu un deju koncerts “Ziemas skaņas”, bet plkst. 17.00 Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” filiālē Ieriķu ielā 43A koncerts “Prieks pasaulei”, ko sniegs kamerkoris “Vidus”.

Tostarp plkst. 18.00 Koncertzālē “Ave Sol” klausītājus priecēs koncerts “Lai tik snieg!” Dažādu pasaules tautu un komponistu radītas melodijas koncertā “Lai tik snieg!” aicina klausīties jauktie kori “Salve” un “Senais kalns” diriģentu Baibas Ozoliņas, Aldana Milzarāja, Eināra Verro un Zanes Kažēnas vadībā.

Rīgas Domā plkst. 18.00 varēs ļauties tradicionālā koncerta “Ziemassvētku oratorija” skaņām, kura centrā ir franču romantiķa Kamila Sensānsa 19. gadsimta vidū radītais darbs, kuru izpildīs Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un vadošo Latvijas mūziķu instrumentāls ansamblis diriģentu Andra Veismaņa un Jurģa Cābuļa vadībā.

No plkst. 19.00 līdz plkst. 20.30. Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Lielajā zālē skanēs koncerts “Ziemas svētdienas Mazajā ģildē 2023”. Šogad Otrās adventes koncertā piedalīsies dziesminieks Kārlis Kazāks un dziedātāja Anete Kozlovska.

Un no plkst. 19.00 līdz plkst. 20.15. orķestris “Rīga” aicina uz īpašu koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Īpaša būs gaidāmā sadarbība ar Rīgas Doma meiteņu kori “Tiara”.

Ziemassvētku tirdziņi un Ziemassvētku gaismas taka

Atgādinām, ka šonedēļ darbosies arī svētku tirdziņi Esplanādē, Doma laukumā un Vidzemes tirgū. Esplanādes tirdziņā izrotātajās un izgaismotajās tirgotāju mājiņās ikviens atradīs dāvanas no vietējo amatnieku produktu klāsta, kā arī izpriecāties varēs braucienā ar panorāmas ratu, kas ļaus nolūkoties uz priekpilno rosību no 15 metru augstuma. Viena no priecīgākajām atrakcijām, ko sastapsiet šī gada Esplanādes Ziemassvētku tirdziņā, ir “Trušu karaliste”, kas piesaista gan lielos, gan mazos garāmgājējus. Savukārt Doma laukuma tirdziņā varēs sajust Ziemassvētku atmosfēru, iegādāties dāvanas un baudīt plašu kultūras programmu. Brīvdienās neatņemama tirdziņa sastāvdaļa ir Ziemassvētku vecītis un tirdziņa rūķi.

Aicinām arī baudīt maģiskos gaismas piedzīvojumus. Līdz pat februārim Rīgas bulvāri un parki, pilsētas klusais centrs un vecpilsēta būs ietērpti gaismas rotā, pārvēršot pilsētvidi maģiskā gaismas piedzīvojumā. Pilsētas kanālmalas apstādījumos, līdzīgi kā pērn, būs izstaigājama “Ziemassvētku gaismas taka”. Tajā rīdzinieku iemīļotajam mēnestiņam šogad pievienojušās pavadones – 10 dzirkstošas zvaigznītes.

Līdz pat 26. decembrim Vērmanes dārzā darbosies “Saulgriežu skapis”, kurā imitējot zvaigžņoto debess jumu, tiks sniegta iespēja sadzirdēt nākotnes pareģojumus, ticējumus, novēlējumus un gūt iedvesmu nākamajam gadam.

Foto: pexels.com

TOP Komentāri

avatar