Jēkabpils gatava Lieldienām

Jēkabpils pilsētas iedzīvotāji visi kā viens atzina, lai arī dekorācijas ir nedaudz tās ir iespaidīgas un stilīgas.

Lieldienu nedēļā Jēkabpilī norisināsies vairāki pavasara saulgriežiem veltīti pasākumi, uz kuriem aicināts ikviens interesents.

Jēkabpils Vēstures muzejā, kā ikkatru gadu, Lieldienas svētkus gaidot, interesenti tiek gaidīti 17.aprīlī plkst.17:00 uz gardēžu pēcpusdienu. Galdā tiks celti Lieldienu svētkiem raksturīgie gardumi, kuru pagatavošanas tradīcijas nākušas kā no senām, tā arī mūsu dienām. Pasākuma laikā katram būs iespēja piedalīties olu krāsošanā. Dalības maksa pasākumā Krustpils pilī – EUR 1.42 (Ls 1.00), vēlama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 65221042.

Savukārt 20.aprīlī pl.14:00 ikviens pilsētnieks un pilsētas viesis būs gaidīts Krustpils saliņā. Tur ar folkloras kopu „Rati” tiks ieskandinātas un iedancotas Lieldienas. „Krustpils saliņā paredzēta šūpošanās, kaulēšanās, olu krāsošana un ripināšana. Uzstāsies mazie Jēkabpils dejotāji un dziedātāji, būs iespēja vizināties ar poniju un zirgiem, kopīgi gatavot Lieldienu putru, piedalīties zaķu skrējienā un citās aktivitātēs,” informē Krustpils kultūras nama pasākumu organizatore Z.Dzintare.

Atgādinām, ka līdz aprīļa nogalei Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā, ir apskatāms pilsētas svētku noformējums – unikāli vides objekti olu formā „Optiskās ilūzijas”. Ornamentus uz šiem objektiem radījušas divas profesionālas mākslinieces – Jolanta Ābele un Sanda Mālniece.

TOP Komentāri

avatar