Grupa Juuk atzīmē vinilplates iznākšanu ar rudens singlu “Rokas”

Dziesma “Rokas” ir singls no Juuk šogad izdotā albuma “Muļķa stabule”, kas tagad ir pieejams arī vinila platē. Šķiet, ka šis Andra Ogriņa dzejolis, Oskara Jansona mūzika un teksta video piestāv laikam, kad no visām pusēm pamazām sāk piezagties aukstums un oranžas lapas.

Teksta video veidojis Edgars Šubrovskis.

Dziesmas autors Oskars Jansons teic: “Dziesmas vārdus atradu Andra Ogriņa dzejoļu krājumā, kuru man aizdeva rakstniece Ilze Jansone. Es ik pa laikam aizeju pie Ilzes ciemos un aizņemos dažas dzejoļu grāmatas. Viņa parasti iesaka, kuras ir vērts lasīt un kuras nav. Ja paveicas, tad uz vienu dzejoļu grāmatu izdodas sarakstīt vienu dziesmu. “Rokas” radās dziļā ziemā, un tolaik šķita, ka teksts labi notvēris noskaņu, kura būtu, ja Romeo strīdētos ar Džuljetu Rīgā janvāra mēnesī.”

“Rokas” izpilda: Oskars Jansons (balss, elektriskā ģitāra), Edgars Šubrovskis (piebalss, basģitāra), Sniedze Prauliņa (flauta), Kalvis Sležis-Zaļkalns (sitaminstrumenti), Rasa Pole (vijole). Ierakstīja un miksēja Ingus Baušķenieks studijā “Bicycle Systems”, māsterēja Edgars Skrāģis.

Albumā “Muļķa stabule” iekļautās dziesmas radītas ar latviešu un lietuviešu dzejas rindām, un grupas dalībnieki tās sauc par Baltijas folkroka balādēm. Tie ir notikumu, ainu un prāta dēku pārstāsti un tēlojumi. “Muļķa stabulē” klausītājs var doties ceļojumā no Jonīna un Radauska gotiskajām antiutopijām līdz Tauna vasaras idillei un no Šubrovska laikmeta vērojumiem līdz Draguna un Ogriņa pārlaicīgajām cilvēkdrāmām.

Tumšās folkmūzikas un kantrī grupa Juuk izpilda pašu sacerētu mūziku un reizēm arī pa kādai dziesmai no latviešu pagrīdes un tradicionālās folkmūzikas scēnas. Grupas 2019. gadā publicētais debijas albums “Indulgenču tirgotāji” tika nominēts Austras balvai un Zelta Mikrofonam kategorijā “Labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums”. 2021. gadā, kombinējot akadēmisko, folka un roka skanējumu, izdots albums pieaugušiem bērniem “Sikspārņi”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar