Ziedu raksts “Par zaļu Latviju” aizceļo uz Valdemārpili

Lielas Talkas ietalkošanas pasākumā pie Brīvības pieminekļa izliktais ziedu raksts “Par zaļu Latviju” ir aizceļojis uz Valdemārpili. Šobrīd ziedi jau ir nonākuši jaunajās mājās, pie Valdemārpils skolas, taču vēlāk tie tiks iestādīti Laimes koku parkā. 

default

Aizvadītajā gadā Pasaules Talkas ietvaros Valdemārpilī tika veidots Latvijas pirmais „Laimes koku parks”. Turpinot sadarbību, šogad Valdemārpilī taps Lielās Talkas puķu dobe, kurā tiks veidots ziedu uzraksts „Par zaļu Latviju”, tā simbolizējot to, cik nozīmīgi ir rūpēties un saudzēt mūsu dabu, lai mēs sasniegtu lielo mērķi – kļūt par zaļāko valsti pasaulē. 

Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme: „Katru gadu, ar vien vairāk tiek veiktas ne tikai atkritumu savākšanas, bet arī labiekārtošanas talkas. Tās palīdz veidot zaļāku un iedzīvotājiem draudzīgāku pilsētvidi. Esmu gandarīta, ka ne vien Pasaules talkā, bet arī Lielās Talkas ietvaros varam turpināt sadarbību ar Valdemārpili un padarīt pilsētas teritoriju krāšņāku. Aicinu arī citas pašvaldības turpināt veidot pilsētvidi iedzīvotājiem un pilsētas viesiem draudzīgu, patīkamu un zaļu. Var teikt, ka ar šā uzraksta palīdzību esam metuši sava veida tiltu no Rīgas uz Valdemārpili un ceram, ka šis tilts varētu tikt mests atpakaļ, no Valdemārpils, kur izveidots pirmais Laimes koku parks, uz galvaspilsētu, kur varētu tikt veidots nākamais.”

 „Vēlos teikt paldies Vitai Jaunzemei par iespēju piedalīties Lielās Talkas kustībā un aicināt arī Valdemārpils iedzīvotājus rūpēties par dabu ne tikai talkas dienā, bet arī ikdienā. Šobrīd ziedu uzraksts „Par zaļu Latviju” rotā skolas apkārtni, taču kopā ar pilsētas dārznieci jau tiek veikt plānošanas darbi par dobes izveidi. Neraugoties uz valstī esošo situāciju, arī Valdemārpils iedzīvotāji šogad aktīvi piedalās talkas aktivitātēs un sakopj ezermalu, ceļmalu un māju teritorijas. Talkā piedalās arī mazpulcēni, kā arī Valdemārpils pārvaldes pārstāvji sakops Elku liepas teritoriju. Aicinu ikvienu piedalīties talkā, lai mūsu apkārtējā vide būtu skaista un sakopta!” stāsta Andris Grīnbergs, Valdemārpils pilsētas un Ārlavas pagasta pārvaldes vadītājs. 

Par Lielo talku: Lielā talka ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai katru gadu organizē talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās talkas patrons ir Valsts prezidents, ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī. 2019. gada augustā patronāžu pārņēma jaunais Valsts prezidents Egils Levits. Par saviem zaļajiem darbiem rakstiet arī mums talkas@talkas.lv un projects@talkas.lv, vai arī dalieties ar tiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus: #LielaTalka2021 #Espiederunakotnei #sakopsavusetu

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar