Līgatnes dabas takās zvēri aicina satikties vakara pārgājienā

Jau tradicionāli gada tumšākajā laikā Līgatnes dabas takas rīko vakara pārgājienu “Satiec zvērus tumsā”. Šīs sezonas noslēdzošais pārgājiens pa 3,5 km garu izgaismotu labiekārtoto taku maršrutu notiks nākamajā sestdienā, 6. janvārī. 

Pasākumu organizēs piecās grupās , kuras uzsāks pārgājienu plkst. 17.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00 un gida pavadībā iepazīs Latvijai raksturīgos savvaļas dzīvniekus naksnīgā vidē. 

Pasākums īpaši piemērots ģimenēm, arī ar maziem bērniem, kuri jau staigā patstāvīgi, jo pārgājiens notiek svaigā gaisā un dod iespēju redzēt un uzzināt ko jaunu par Latvijai raksturīgajiem savvaļas zvēriem. Izgaismotās takas palīdz cilvēkiem ērti pārvietoties pa teritoriju. Savukārt dzīvnieki līdz ar aukstumu un tumsu kļūst aktīvāki un izlien no migām un slēptuvēm, un meklē barību. Tāpēc diennakts tumšais laiks ir ļoti piemērots laiks dzīvnieku izziņas pārgājienam.

Pārgājiens ilgs teju divas stundas. Plānotā maršruta un izvēlētā reljefa dēļ šis pārgājiens diemžēl nebūs veicams ar bērnu ratiem. Aicinām līdzi ņemt lukturīti, kā arī ģērbties ērti, atbilstoši laika apstākļiem un izvēlēties pastaigai dabā piemērotus apavus.

Vietu skaits ir ierobežots, katru pārgājiena grupā būs ne vairāk par 30 personām. Pasākumam ir obligāta iepriekšējā pieteikšanās, rakstot e-pastu uz info@ligatnestakas.lv, vai iegādājoties biļetes Biļešu paradīzes e-kasē (www.bilesuparadize.lv). 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar