16.marts – leģionāru piemiņas diena

Visi pasākumi noritējuši mierīgi un aizturētas vien dažas personas par sīkiem pārkāpumiem. 

Doma laukumā un pie Brīvības pieminekļa pasākumu norises vietās kopā aizturētas septiņas personas – trīs par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā, divas par iespējamu atrašanos narkotisko vielu ietekmē un divas par sīko huligānismu.

Īsi pirms latviešu leģionāru piemiņas gājiena Doma laukumā uzradās vāciski runājoši “antifašisti”, kas īsti nesaprotot pasākuma būtību pret kaut ko protestēja. Turpmākajos pasākumos viņi stāvēja plecu pie pleca ar “osipoviešiem”, “krievu skolu aizstāvjiem” un citiem pret latviešu tautu naidīgi noskaņotu organizāciju pārstāvjiem, kā arī Krievijas propogandas ietekmēto vienkāršo tautu. Tā dēvēto “antifašistu” rīkotās aktivitātes plašu sabiedrības atbalstu neguva. Doma laukumā ar svilpšanu tika mēģināts pievērst sev uzmanību, bet gājiena dalībnieki tos ignorēja. Pie Brīvības pieminekļa tika mēģināts apvainot gājienā piedalošos piemiņas pasākuma dalībniekus, bet viņu rīcība tikai spilgti norādīja uz viņu kultūras, zināšanu un intelekta zemo līmeni.       

Aptuveni plkst.13.00 pasākumi pie Brīvības pieminekļa un citur Vecpilsētā beidzās un cilvēki izklīda.

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
JurčiksJou Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Jou
Viesis
Jou

Nekas jauns – nodzer prātu un iztēlojas sevi kā “cīnītājus pret fašismu” 😀 Tik primitīvi ļautiņi, ka nav ko viņiem pat teikt, tāpēc arī pūš svilpītēs un taurītēs!

Jurčiks
Viesis
Jurčiks

Visu cieņu latviešu leģionāru piemiņas gājiena dalībniekiem. Paldies par savaldību un neiesaistīšanos prokrievisko algotņu provokācijās!